Το 2017 δημοπράτηση για την επέκταση του Προαστιακού στο Λαύριο λέει ο Δήμος

Το 2017 δημοπράτηση για την επέκταση του Προαστιακού στο Λαύριο λέει ο Δήμος

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Λαυρετικής σχετικά με την επέκταση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο Λαύριο και με αφορμή την απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στα σημεία που έχει μεγάλη αξία να συγκρατήσουμε είναι πως ο Δήμος είναι πεποισμένος για την προώθηση του έργου "αλλά όχι ως κλασικό δημόσιο έργο" όπως αναφέρεται ενώ μιλά για παρέμβαση του Πρωθυπουργού προκειμένου το έργο να ενταχθεί στις προτάσεις του Πακέτου Γιουνκέρ. Σχετικά με τον Φορέα Υλοποίησης που είναι η ΕΡΓΟΣΕ σημειώνει ότι αποτελεί προτεραιότητα της εταιρείας ενώ μιλά για ήδη κατατεθημένα τεχνικά δελτία και έτοιμες προμελέτες.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το έργο απαιτεί κατ`ελάχιστον 70εκ.ευρώ απαλλοτριώσεις ενώ το κόστος κατασκευής ανέρχεται σε περίπου 140εκ.ευρώ.

Σημειωτεόν επίσης ότι η ένταξη ενός project στο Πακέτο Γιουνκέρ δεν εξασφαλίζει την υλοποίηση του, παρά μόνο αν "μοχλευθούν" κεφάλαια από επενδυτές και με την κάλυψη της ΕΤΕπ και βέβαια με τον αστερίσκο το έργο να είναι ανταποδοτικό, δηλαδή να έχει εμπορικότητα.

Η ανακοίνωση του Δήμου Λαυρεωτικής αναφέρει τα παρακάτω: "Το Υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ, κατόπιν πίεσης της παρούσας Δημοτικής Αρχής, έχουν προτείνει την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου από το Κορωπί έως το Λαύριο, σε συνδυασμό με την οδική σύνδεση με την Αττική Οδό και την αναβάθμιση και πλήρη λειτουργία του λιμανιού ως επιβατικού και τουριστικού (φιλοξενία κρουαζιερόπλοιων, γιοτ κ.α.)

Το έργο αυτό, που είχε απενταχθεί πέρυσι το καλοκαίρι, έπειτα από σκληρή και συνεχή προσπάθεια του Δημάρχου Δημήτρη Λουκά και προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα, έχει πλέον αναρτηθεί στην επενδυτική πύλη του ευρωπαϊκού πακέτου χρηματοδότησης Γιούνκερ και έχει «κλειδώσει».

Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου, δηλαδή αντί για εθνική χρηματοδότηση ή ΕΣΠΑ, το έργο θα ολοκληρωθεί με κονδύλια από το ευρωπαϊκό πακέτο Γιούνκερ και ιδιωτικούς πόρους από τους επενδυτές που θα εξευρεθούν.

Η ΕΡΓΟΣΕ, για την οποία η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, έχει ήδη καταθέσει στη διαχειριστική αρχή Τεχνικό Δελτίο με προμελέτες, προκειμένου να προχωρήσει με τη μέθοδο της μελέτης-κατασκευής.

Δεν θα είναι λοιπόν το κλασικό δημόσιο έργο, στο οποίο γίνονται μελέτες και έπειτα προκηρύσσεται διαγωνισμός για την κατασκευή του, αλλά μελέτη και κατασκευή θα γίνονται παράλληλα.

Η υλοποίηση του έργου με την παραπάνω μέθοδο θα έχει τεράστιο όφελος για τους πολίτες, καθώς θα εξοικονομηθεί σημαντικός χρόνος (έως και 2 περίπου χρόνια) για την ολοκλήρωση των προαναφερθέντων έργων.

Η Περιφέρεια Αττικής από πλευράς της, εκτελώντας στην παρούσα φάση τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές διαδικασίες, καλύπτει τη δαπάνη συμβούλων ωρίμανσης, οι οποίοι προετοιμάζουν τις τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε μέχρι του χρόνου να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την προκήρυξη του διαγωνισμού μελετοκατασκευής της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου έως το Λαύριο.

Τέλος, για τις απαλλοτριώσεις που θα γίνουν από τα σημεία που θα περάσει ο προαστιακός σιδηρόδρομος, έχει ήδη γίνει μια πρώτη εκτίμηση και οι εθνικοί πόροι που εξασφαλίστηκαν ανέρχονται στα 80.000.000€.

Επομένως, ο σχεδιασμός για την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου έως το λιμάνι του Λαυρίου, έχει μπει στην τελική ευθεία και αποτελεί τεράστια επιτυχία για το Δήμο Λαυρεωτικής.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους παράγοντες, καθώς «ο Προαστιακός» αποτελεί το νούμερο ένα έργο στην ατζέντα διεκδικήσεων του Δήμου μας".

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές