Σπηλιόπουλος: Το City Train είναι μία ιδέα που ήρθε η ώρα να την υλοποιήσουμε

Σπηλιόπουλος: Το City Train είναι μία ιδέα που ήρθε η ώρα να την υλοποιήσουμε

Ο σχεδιασμός για το City Train ή αλλιώς Δυτικός Προαστιακός Θεσσαλονίκης προχωρά. Είναι μία "έξυπνη" επένδυση στις μεταφορές με μέσο σταθερής τροχιάς καθώς μεγάλο μέρος της υποδομής ήδη υπάρχει.

Πέντε Δήμοι θα επωφεληθούν από την λειτουργία του ενώ σε συνδυασμό με το Τραμ και το Μετρό θα δημιουργήσουν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη ένα σφιχτό ενιαίο δίκτυο.

Μιλώντας στο ypodomes.com για αυτό το σχέδιο, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος είπε: "Το City Train είναι μία ιδέα που έχει καλλιεργηθεί και ήρθε η ώρα να την υλοποιήσουμε. Συνεργαζόμαστε όλοι για αυτό το σκοπό, εμείς, 5 μεγάλοι Δήμοι της πόλης, ο ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι φορείς, φυσικά με την υποστήριξη του Υπουργού Υποδομών.

Η ιδέα αυτή προήλθε από την δημιουργική σκέψη των φορέων της Θεσσαλονίκης, εμείς συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε και να που σήμερα φτάσαμε στην αρχή της υλοποίησης ενός μεγάλου σχεδίου.

Το επόμενο διάστημα εμείς σαν ΕΡΓΟΣΕ θα αναλάβουμε να εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες, να ετοιμαστούν τα τεύχη δημοπράτησης έτσι ώστε να ενταχθεί αυτό το φιλόδοξο έργο στο ΣΕΣ 2014-2020, γνωστό ως νέο ΕΣΠΑ.

Η ΕΡΓΟΣΕ συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Μελετών Θεσσαλονίκης που θα εκπονήσει τις μελέτες βιωσιμότητας και σε συνδυασμό με τους άλλους Δήμους που συμμετέχουν στο έργο αυτό θα έχουμε την τεκμηρίωση της μελέτης.

Έχουν πειστεί πλέον οι Θεσσαλονικείς πως τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς είναι το καλύτερο μέσο μετακίνησης, είναι οικονομικά, είναι οικολογικά και βοηθούν στην μείωση της κυκλοφορίας έτσι ώστε να επιτευχθεί μία βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη που σήμερα απουσιάζει.

Ο Δυτικός Προαστιακός θα είναι ένα σύγχρονο μέσο μετακίνησης και θα εξυπηρετεί σημαντικούς πόλους της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης όπως το Λιμάνι, τα ΤΕΙ, την Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, τα ΚΤΕΛ και σημαντικούς Δήμους όπως ο Εύοσμος, το Ελευθέριο Κορδελιό κ.α

Η παρουσία του Υπουργού Υποδομών σημειώνει την στήριξη του στο έργο. Ένα έργο που θα γίνει υπό την σκέπη του Υπουργείου. Είμαστε σε στενή επαφή έτσι ώστε να ολοκληρωθούν σύντομα οι μελέτες και πιστεύω πως σύντομα θα είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα που είναι η δημοπράτηση και η λειτουργία ενός μεγάλου έργου."

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Οι επόμενες κινήσεις θα είναι η εκπόνηση των προκαταρκτικών μελετών. Θα ακολουθήσουν οι οριστικές μελέτες (και οι μελέτες εφαρμογής) και μετά η δημοπράτηση (θα γίνει προσπάθεια το έργο να ενταχθεί στο ΣΕΣ).

Η ΓΡΑΜΜΗ
Είναι μία έξυπνη προαστιακή γραμμή και θα στηρίζεται στην ανακατασκευή, την επανάχρηση υφιστάμενου τμήματος μη ενεργού σιδηροδρομικού δικτυού του ΟΣΕ ή/και την κατασκευή νέων τμημάτων ώστε να καταστεί λειτουργική η προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση περιοχών της Δυτικής Θεσσαλονίκης (Σίνδος, Κορδελιό, Εύοσμος, Σταυρούπολη, Αμπελόκηποι, Μενεμένη) με το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης).

ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
1. Σίνδος (Τερματικός σταθμός)
2. Χρυσοστόμου Σμύρνης και Αισχύλου (ΔΙΑΒΑΤΑ)
3. Νέα Μοναστηρίου και Αθανασίου Διάκου (Ελευθέριο – Κορδελιό)
4. Νέα Μοναστηρίου και Επτανήσου (Εύοσμος)
5. Σταθμός ΚΤΕΛ «Μακεδονία»
6. Εμπορικού Κέντρου "City Gate"
7. Επτανήσου και Καραολή & Δημητρίου (Εύοσμος)
8. Ελ. Βενιζέλου και Σοφοκλέους (Αμπελόκηποι)
9. Παπαφλέσσα και Αγίας Κυριακής (Εύοσμος – Άνω Ηλιούπολη)
10. Μικράς Ασίας και Καραολή & Δημητρίου (Σταυρούπολη)
11. Λιμάνι Θεσσαλονίκης (Τερματικός Σταθμός)

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές