Το καλοκαίρι η δημοπράτηση για ηλεκτροκίνηση-σηματοδότηση στο Λάρισα-Βόλος

Το καλοκαίρι η δημοπράτηση για ηλεκτροκίνηση-σηματοδότηση στο Λάρισα-Βόλος

Το καλοκαίρι αναμένεται να δημοπρατηθεί το νέο μεγάλο σιδηροδρομικό έργο για την ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση του τμήματος Λάρισα-Βόλος. Σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρ.Μπουκώρου ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Θάνος Βούρδας σημειώνει πως το έργο έχει συμπεριληφθεί στο Νέο ΕΣΠΑ μέσω του Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ 2014-2020.

Ο λόγος που δεν έχει γίνει η δημοπράτηση κατά τον κο Βούρδα είναι το αίτημα φορέων της Μαγνησίας για εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης στην παλιά μετρική/συνδυασμένου εύρους γραμμής στο τμήμα Σ.Σ.Λατομείου-Βόλος προκειμένου να παρακαμφθεί η Νέα Ιωνία και να καταργηεθί η υφιστάμενη γραμμή.

Μετά από διερεύνηση και σε συνεννόηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποφασίστηκε τελικά η προώθηση της υλοποίησης του προγραμματισμένου έργου, μαζί με την παραλλαγή της χάραξης στο τμήμα Σ.Σ.Λατομείο-Βόλος. Δηλαδή διευρύνθηκε το φυσικό αντικείμενο του έργου.

Αυτή την εποχή γίνεται ωρίμανση της μελέτης ενώ αναμένονται οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και το Β`τρίμηνο το έργο θα είναι ώριμο για να ξεκινήσει η επίσημη ένταξη του έργου και η άμεση δημορπράτηση του.

H TAYTOTHTA TOY ΕΡΓΟΥ
Το έργο αφορά την εγκατάσταση συστημάτων σηματοδότησης, ηλεκτροκίνησης και ETCS της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα – Βόλος μήκους 61 χλμ περίπου.

Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να προκηρυχθεί το καλοκαίρι. Το κόστος είναι 54,5εκ.ευρώ και ο χρόνος υλοποίησης 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021.

Με τη λειτουργία του η απόσταση Λάρισα-Βόλος ως ένα υπεραστικό δρομολόγιο θα κρατά χωρίς στάσεις περίπου 25-30 λεπτά.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές