Τραμ Αθήνας: Ξεκινούν οι μελέτες για την επέκταση προς Κερατσίνι-Πέραμα

Τραμ Αθήνας: Ξεκινούν οι μελέτες για την επέκταση προς Κερατσίνι-Πέραμα

Η Αττικό Μετρό έχει στον άμεσο μελλοντικό της σχεδιασμό την επέκταση του Τραμ από το λιμάνι του Πειραιά ως το Κερατσίνι και μελλοντικά προς το Πέραμα

Μετά από πολλά χρόνια απραξίας η Αττικό Μετρό, ενεργοποιεί και πάλι τα σχέδια της για την επέκταση του δικτύου Τραμ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com η Αττικό Μετρό προκήρυξε διαγωνισμό για τις τοπογραφικές μελέτες της δεύτερης μεγάλης επέκτασης του Τραμ προς Κερατσίνι αρχικά και μελλοντικά προς Πέραμα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 7 Φεβρουαρίου και η διάρκεια των μελετών έχει οριστεί σε 10 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Το ποσό που διατίθεται είναι 232.528,06 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ). Η μελέτη έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Μελετών της Α.Μ. και η χρηματοδότηση θα γίνει από ίδιους πόρους.

Προς το παρόν αυτή είναι και η πιο σημαντική εξέλιξη αναφορικά με το μέλλον του δικτύου του Τραμ στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί πως προς το παρόν δεν έχει εξευρεθεί κανάλι χρηματοδότησης για το συγκεκριμένο έργο, ενώ είναι άγνωστο και το ποσό που απαιτείται. Πάντως η στόχευση για την συγκεκριμένη επέκταση δεν είναι τυχαία καθώς στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν περισσότεροι από 150.000 κάτοικοι. Η διαδρομή που αναμένεται θα ακολουθήσει το τραμ είναι από την Πλατεία Καραϊσκάκη στο λιμάνι (που θα τερματίζει η επέκταση προς Πειραιά), περιμετρικά μέχρι την Δραπετσώνα και από εκεί θα ακολουθήσει σε γενικές γραμμές την πορεία που είχε το παλιό τραμ ενώ θα φτάσει στο Πέραμα μέσω της Λεωφόρου Δημοκρατίας.

Το 2014 είχε γίνει μία πρώτη απόπειρα και είχε εξαγγελθεί το έργο όμως έμεινε στα χαρτιά. Είναι μία μεγάλη επέκταση καθώς το σύνολο της εκτιμάται σε περίπου 9 χιλιόμετρα με την απόσταση από την Πλατεία Καραϊσκάκη μέχρι την Λεωφόρο Δημοκρατίας να είναι 4 χιλιόμετρα και από εκεί μέχρι το πορθμείο του Περάματος ακόμη 5 χιλιόμετρα περίπου. Η πρώτη επέκταση που αυτή τη στιγμή είναι σε μελέτες από την Αττικό Μετρό είναι μέχρι το Κερατσίνι μήκους και συγκεκριμένα μέχρι την Αμφιάλη, κοντά στην συμβολή των οδών Σαλαμίνας και Δημοκρατίας.

Το σημαντικότερο στοιχείο σε αυτή την επέκταση είναι πως σε ένα μήκος περίπου 3,5χλμ  (από τον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά μέχρι την Λ.Δημοκρατίας) η χάραξη και οι σταθμοί που περιλαμβάνονται σε αυτή είναι υπόγεια. Θα είναι το πρώτο υπόγειο τμήμα του δικτύου Τραμ στην Αθήνα και υπολογίζεται τα 3,5 χιλιόμετρα θα διανύονται σε λιγότερο από 8 λεπτά καθώς οι συρμοί θα μπορούν να αναπτύσσουν ταχύτητες ανάλογες με εκείνες του Μετρό.

Η  διαδρομή από τον Πειραιά μέχρι την Ιχθυόσκαλα θα καλύπτεται σε περίπου 10  λεπτά ενώ σε αυτό το τμήμα το Τραμ θα μετατρέπεται σε ελαφρύ Μετρό καθώς δεν θα υπάρχουν φυσικά εμπόδια (διασταυρώσεις, φανάρια κλπ). Το κόστος δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα καθώς δεν έχει οριστικοποιηθεί το βάθος του υπόγειου τμήματος, σε ποιες θέσεις θα κατασκευαστούν οι σταθμοί και πόσες συνολικά θα είναι οι στάσεις. Η αναβάθμιση που θα επιφέρει η επέκταση του Τραμ σε συνδυασμό με εκτεταμένες αναπλάσεις θα αλλάξει το πρόσωπο της περιοχής του Κερατσινίου που σήμερα είναι πυκνοδομημένο χωρίς καθόλου σχεδόν ελεύθερους ή πράσινους χώρους.

Τις τοπογραφικές μελέτες, θα ακολουθήσει η οριστική μελέτη και η  χρηματοδότηση που αναμένεται να αναζητηθεί από μία μελλοντική αναμόρφωση του ΕΣΠΑ 2014-2020 και με αρκετές πιθανότητες υλοποίησης. Με την επέκταση προς Κερατσίνι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την επόμενη και τελική επέκταση προς Πέραμα, ένα αίτημα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής εδώ και δεκαετίες.

Νίκος Καραγιάννης- ypodomes.com

Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές