Τραμ Αθήνας: Οι σταθμοί, η χάραξη και το κόστος της επέκτασης προς Κερατσίνι/Πέραμα

Τραμ Αθήνας: Οι σταθμοί, η χάραξη και το κόστος της επέκτασης προς Κερατσίνι/Πέραμα

Με πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες βγήκε στην επιφάνεια ο διαγωνισμός για τις τοπογραφικές μελέτες της νέας επέκτασης του Τραμ προς Κερατσίνι και Πέραμα. Έτσι λοιπόν σύμφωνα με αυτές, οι στάσεις προβλέπονται να γίνουν είναι οι: 1.Λιμάνι 2.Άγιος Διονύσιος, 3.Άγιος Δημήτριος, 4.Παναγιωτάκου, 4.Ταμπούρια, 5. Άγιος Γεώργιος, 6.Δημοκρατίας, 7.Νέο Ικόνιο, 8.Άγιος Νικόλαος (προς Πέραμα), 9.Πλατεία Ηρώων (προς Πέραμα), 10.Πλατεία (προς Πέραμα), 11.Λιμάνι Περάματος (τερματικός), 12. Δημαρχείο (προς Πειραιά), 13.Κέκροπος (προς Πειραιά), 14.Ορφέως (προς Πειραιάς), 14.Λανίτου (προς Πειραιά).


Η υπογειοποίηση προβλέπεται να γίνει σε μεγάλο τμήμα στην περιοχή του Κερατσινίου, αφήνοντας ελεύθερο χώρο για αναπλάσεις. Επίσης προβλέπεται κατασκευή νέου αμαξοστασίου στην περιοχή του Ικονίου. Το συνολικό μήκος της χάραξης ανέρχεται 8,9χλμ διπλής γραμμής. Το κόστος αρχικά έχει εκτιμηθεί σε 180εκ.ευρώ.

Εκτιμάται ότι λόγω της πυκνής κατοίκησης της περιοχής η ζήτηση για το Τραμ θα είναι υψηλή. Αναμένεται ότι στην πλήρη του μορφή η επέκταση μέχρι το Πέραμα θα μεταφέρει 60.000 επιβάτες.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές