Ανασκόπηση 8-14 Μαϊου 2017: Οι εξελίξεις στον κόσμο των υποδομών

Ανασκόπηση 8-14 Μαϊου 2017: Οι εξελίξεις στον κόσμο των υποδομών

Μία σημαντική εβδομάδα ολοκληρώθηκε εχθές και δυστυχώς αυτό έγινε με μία σιδηροδρομική τραγωδία. Κατά τα υπόλοιπα είχαμε αρκετή κινητικότητα στα θέματα υποδομών και μεταφορών και παρακάτω σας τα παρουσιάζουμε συνοπτικά.


ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
Τα έργα ηλεκτροκίνησης ολοκληρώνονται στο τμήμα Αθήνα-Πειραιάς και θα μεταμορφώσουν τον σταθμό του Πειραιά που από την έναρξη λειτουργίας του το 2007, υπολειτουργεί.

Γεγονός είναι το 1o Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών: Κούτρας, Περιστέρης, Μιτζάλης για πρώτη φορά στο ίδιο πάνελ, παρουσιάσεις έργων, παρουσιάσεις μεταφορικών φορέων και πολλά άλλα. Στις 24 Μάη στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στις αρχές του 2018 θα δούμε πιθανότατα τις πρώτες μπουλντόζες στο έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος καθώς σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου, μέχρι τον Ιούνιο θα προκηρυχθεί και η τελευταία εργολαβία ενώ μετά θα ολοκληρωθεί η έγκριση του Φακέλου Μεγάλου Έργου και η ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Τέλος 2020 αρχές 2021 θα λειτουργήσει η βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης στο τμήμα Συντριβάνι-Νέα Ελβετία. Το 2019 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια.

Ολοκληρώθηκαν τα έργα κατασκευής των 24 σχολείων με ΣΔΙΤ και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Τα σχολικά συγκροτήματα είναι μοιρασμένα σε 10 Δήμους και αποτελεί την πρώτη γενιά τέτοιων έργων, ενώ αναμένεται και δεύτερη.

Τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα συνέβη το Σάββατο 13 Μαϊου στό Άδενδρο Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 άνθρωποι και τουλάχιστον 4 ακόμα τραυματίστηκαν σε δρομολόγιο του διαδρόμου Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Οι λόγοι του δυστυχήματος ερευνώνται.


ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας του Υδατοδρομίου Πάτρας. Αττική: Στο νέο ΕΣΠΑ η αναβάθμιση του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας. Νέα μεγάλη αύξηση για το Αεροδρόμιο της Αθήνας με 11,4% τον Απρίλιο. H EBRD ανεβάζει στα 2 δισ ευρώ τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα το 2018. Αυτ.Αιγαίου: Τριπλασιάστηκε την Πρωτομαγιά η κυκλοφορία στο νέο τμήμα Τέμπη-Πλαταμώνας. Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία η κατασκευή του κυκλικού κόμβου Κ16.


ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Alstom βελτίωσε τις επιδόσεις της για το έτος 2016-107, ενώ παρουσίασε το εταιρικό της όραμα που είναι ο μετασχηματισμός της εκτός από κατασκευαστικό (τρένα, τραμ, λεωφορεία) και σε ψηφιακό γίγαντα στα αστικά συστήματα μεταφοράς.

ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές