Αυτοκινητόδρομοι: αγωνία για τη λύση, με πολλά προβλήματα οι χαράξεις σε Ε65 και Ολυμπία Οδό

Με μεγάλη αγωνία αναμένεται η τελική κατάληξη των επαφών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την χρηματοδότηση των αυτοκινητόδρομων που η κατασκευή τους έχει παγώσει εδώ και ένα χρόνο. Το λυπηρό θέαμα των εργοταξίων χωρίς κόσμος και των μισοτελειωμένων έργων πάνω στους δρόμους είναι πολύ πιθανό να έχει happy end σε λίγους μήνες.
 

Ως πρώτη προτεραιότητα έχει τεθεί η ολοκλήρωση των αυτοκινητόδρομων με διεθνή σημασία και προβάδισμα έχουν η Ολυμπία Οδός και ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου που κατασκευάζονται οι σήραγγες των Τεμπών. Η Ιόνια Οδός έχει και αυτή περιέλθει σε θετικό πρόσημο αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις ενώ ερώτημα παραμένει ο αυτοκινητόδρομος της Κεντρικής Ελλάδας ή αλλιώς Ε65.
 

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Το χρηματοδοτικό είναι το πιο προφανές πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή και οι επαφές με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι συνεχείς. Από εκεί και έπειτα το επόμενο μεγάλο ζήτημα είναι οι απαλλοτριώσεις. Το καλό σε αυτό το θέμα είναι πως στους μήνες που μεσολάβησαν με τα έργα να έχουν παγώσει οι διαδικασίες επίταξης και αποζημίωσης έχουν προχωρήσει σημαντικά.

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές