Σαρωτικό Κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις και σε κατασκευές-υποδομές

Σαρωτικό Κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις και σε κατασκευές-υποδομές

Eταιρείες που δραστηριοποιούνται στις κατασκευές, τις υποδομές, την ενέργεια, τα ακίνητα, τον τουρισμό, τον θεματικό τουρισμό, τον τουρισμό υγείας, τις υπηρεσίες υγείας, τα τρόφιμα, τα μεταλλεύματα και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες έδειξαν ενδιαφέρον κατά τις συναντήσεις με την ελληνική πλευρά.

Συνοπτικά:

Κατασκευές-Υποδομές

1. Η εταιρεία China Railway Construction Engineering Group (CRCEG), που ιδρύθηκε το 1953, είναι μια πλήρως ελεγχόμενη επιχείρηση της China Railway Group Limited (CREC), μία εταιρεία του Fortune Global 500. Έχοντας δύο κορυφαίες εθνικές πιστοποιήσεις για τη γενική ανάθεση έργων κατασκευής κατοικιών και σιδηροδρομικών έργων (μόνο 7 επιχειρήσεις στην Κίνα διαθέτουν αυτά τα δύο πιστοποιητικά), η CRCEG είναι μια μεγάλη και σύγχρονη κρατική επιχείρηση που ασχολείται με την έρευνα και τον σχεδιασμό, την κατασκευή μηχανημάτων, την εγκατάσταση εξοπλισμού, την κατασκευή γεφυρών, δρόμων και σηράγγων, την κατασκευή χαλύβδινων δομών, την εμπορία υλικών κλπ. Σήμερα, έχει 22 θυγατρικές και υποκαταστήματα και 8560 εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 6000 εξειδικευμένων τεχνικών. Το εγγεγραμμένο κεφάλαιο της ανέρχεται σε 2.385 δισεκατομμύρια RMB γιουάν. Με τις δραστηριότητές της να καλύπτουν όλες τις επαρχίες, τους δήμους και τις αυτόνομες περιοχές της Κίνας, την Ειδική Διοικητική Περιοχή του Χονγκ Κονγκ και πάνω από 20 ξένες χώρες και περιφέρειες, η CRCEG έχει κατασκευάσει πολλά κτίρια ορόσημα και διαθέτει μεγάλη φήμη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

2. Η China State Construction Engineering (CSCEC) είναι κινεζική κατασκευαστική εταιρεία, η 3η μεγαλύτερη θέση στον κόσμο και 20ή μεγαλύτερη ως γενικός εργολάβος μεγάλων έργων σε σχέση με την δραστηριότητα της στο εξωτερικό. Η CSCEC είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευών και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας στην Κίνα, καθώς και ο μεγαλύτερος ανάδοχος οικοδομικών έργων. Η CSCEC είναι μία από τις πιο καθετοποιημένες εταιρίες κατασκευών και ακίνητης περιουσίας στην Κίνα. Είναι η μόνη κατασκευαστική επιχείρηση στην Κίνα που πιστοποιείται για 3 κορυφαίες πιστοποιήσεις για την υλοποίηση συμβάσεων εργολήπτη για μεγάλες κατασκευές, δημόσια έργα και έργα αυτοκινητοδρόμων. Στηριζόμενη τόσο στην εγχώρια; όσο και στις διεθνείς αγορές, η China Construction δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 20 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο και στην Κίνα οι δραστηριότητές της εξαπλώνονται σε όλη την επικράτεια. Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας καλύπτει τομείς όπως η κατασκευές, διεθνείς κατασκευές, η ανάπτυξη ακινήτων, η κατασκευή υποδομών και οι επενδύσεις, η αναζήτηση και ο σχεδιασμός νέων έργων σε όλους τους αντίστοιχους τομείς. Σε ότι αφορά διεθνείς συμβάσεις, η China Construction είναι ο μεγαλύτερος διεθνής ανάδοχος της χώρας και επίσης ο πρώτος που ξεκίνησε διεθνείς συμβάσεις στην Κίνα. Μέσα σε 30 χρόνια, η εταιρεία είχε πετύχει, μέχρι το τέλος του 2013, συνολική αξία συμβάσεων για τις επιχειρήσεις της στο εξωτερικό να ανέρχονται στα $80,7 δισ. και τον συνολικό κύκλο εργασιών της στα US$52,4 δισ. Η China Construction έχει μέχρι στιγμής ολοκληρώσει πάνω από 5.600 έργα σε 116 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο. Στην επένδυση και την ανάπτυξη ακινήτων, η China Construction είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους ακινήτων στην Κίνα. Διαθέτει δύο σημαντικές θυγατρικές την "China Overseas Property" και την "China Construction Property".

Προτάσεις για Ελλάδα: Μεγάλα δημόσια έργα σε μεταφορές (π.χ. Σιδηροδρομικές υποδομές, αστικές μεταφορές, λιμενικές εγκαταστάσεις, αεροδρόμια κ.α.), Ενεργειακά έργα υποδομών (δίκτυα, εργοστάσια παραγωγής, εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου)
Τουρισμός-Ακίνητα


1.Ο Όμιλος Dalian Wanda ιδρύθηκε το 1988 και δραστηριοποιείται σε τέσσερις σημαντικούς τομείς – τα εμπορικά ακίνητα, τα πολυτελή ξενοδοχεία, τον πολιτισμό και τουρισμό, και τα πολυκαταστήματα. Το 2014, τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ανήλθαν σε 534,1 δισεκατομμύρια γιουάν (85,6 δισεκατομμύρια δολάρια) και το ετήσιο εισόδημα ανήλθε σε 242,5 δισεκατομμύρια γιουάν (38,8 δισεκατομμύρια δολάρια), Η Wanda Commercial Properties είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των εμπορικών ακινήτων. Διαθέτει σήμερα ένα χαρτοφυλάκιο 109 Wanda Plazas σε ολόκληρη την Κίνα, με συνολικό μισθωμένο χώρο ιδιοκτησίας 21,56 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων τον Ιανουάριο του 2015. Η Wanda Hotels and Resorts Co Ltd έχει ανοίξει 71 ξενοδοχεία πέντε αστέρων και πολυτελείας σε ολόκληρη την Κίνα από τον Δεκέμβριο του 2014. Επί του παρόντος, η εταιρεία διαθέτει και διαχειρίζεται 3 brands ξενοδοχείων: το Wanda Real, το πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων Wanda Vista και το σούπερ πολυτελές πέντε αστέρων Wanda Reign. Ο όμιλος Wanda Culture Industry είναι η μεγαλύτερη πολιτιστική επιχείρηση της Κίνας, με εγγεγραμμένο κεφάλαιο συνολικού ύψους 5 δισεκατομμυρίων γιουάν (800 εκατομμύρια δολάρια) και ετήσιο εισόδημα 34,1 δισεκατομμυρίων γιουάν (5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων) το 2014. Ο όμιλος δραστηριοποιείται σε διαφορετικά σχετικά πεδία, όπως οι κινηματογράφοι, η κινηματογραφική παραγωγή, οι τέχνες, η ψυχαγωγία τεχνολογίας, τα θεματικά πάρκα, η διασκέδαση, τα έντυπα μέσα ενημέρωσης, οι επενδύσεις τέχνης και τα τουριστικά γραφεία. Η Wanda σήμερα λειτουργεί 99 πολυκαταστήματα σε μεγάλες πόλεις όπως το Πεκίνο, η Σαγκάη, το Chengdu και το Wuhan.

2. Η Country Garden κατασκευάζει κατοικίες στην Κίνα. Η εταιρεία αναπτύσσει κυρίως συστάδες διαμερισμάτων μεγάλης κλίμακας και πολυκατοικίες στα προάστια της Κίνας. έχοντας ανοικοδομήσει περισσότερα από 170 έργα με συνολική επιφάνεια (GFA) 45,7 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, η Country Garden διαχειρίζεται 20 ολοκληρωμένα ακίνητα και έχει 45 ακόμη υπό κατασκευή με συνολικό αριθμό 48.000 κατοικιών. Η εταιρεία διαθέτει επίσης εννέα ξενοδοχεία, με τα περισσότερα υπό κατασκευή. Η Country Garden είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ το 2007.

3. Η Beijing Urban Construction Group Co, Ltd παρέχει υπηρεσίες ανάπτυξης ακινήτων. Η εταιρεία ασχολείται επίσης με γενικές κατασκευές, γενικές μηχανολογικές κατασκευές, επενδύσεις και χρηματοδότηση, καθώς και αρχιτεκτονικές και συμβουλευτικές επιχειρήσεις στην Κίνα, τη Νοτιοανατολική Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Προσφέρει λύσεις υλοποίησης για μηχανικές και γενικές κατασκευές για έργα στέγασης και οδοποιίας, καθώς και δημόσια έργα, μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, έργα έδρασης και θεμελίωσης, έργα μεταλλικών κατασκευών, οδοστρώματα, έργα για σιδηροδρομική διαμετακόμιση κ.λπ. Η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες σχεδιασμού στους τομείς των βιομηχανικών και αστικών κτιρίων, δημοτικών έργων, μετρό, αυτοκινητοδρόμων, κηπουρικής και πράσινου, έργα αγωγών μεγάλων αποστάσεων. Επιπλέον, δραστηριοποιείται στους τομείς της βιομηχανικής παραγωγής, της διαχείρισης ακινήτων, της λειτουργίας ξενοδοχειακών μονάδων, εξωτερικού εμπορίου κλπ. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1993 και εδρεύει στο Πεκίνο της Κίνας. Η εταιρεία ανοικοδόμησε 19 κατασκευές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, συμπεριλαμβανομένου του σταδίου γνωστού και ως "Bird's Nest", το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο. Η Beijing Urban έχει περίπου 40 θυγατρικές σε ολόκληρη τη χώρα, απασχολεί προσωπικό 26500 ατόμων, με συνολικά ετήσια έσοδα 54 δις. γιουάν.

4.Η HNA Group Co, Ltd δραστηριοποιείται στον κλάδο των αερομεταφορών, εταιρικών συμμετοχών, των επενδύσεων, τον χρηματοοικονομικό και της εφοδιαστικής στην Κίνα και διεθνώς. Η εταιρεία διαχειρίζεται ένα στόλο αεροπλάνων που καλύπτει εγχώριους και διεθνείς προορισμούς. Ασχολείται με την ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων κτιρίων γραφείων, επιχειρήσεων, ξενοδοχείων και διαμερισμάτων. Λειτουργεί πολυκαταστήματα, σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα. Και κατέχει και διαχειρίζεται περίπου 450 ξενοδοχεία. Δραστηριοποιείται επίσης στην διαχείριση αερολιμένων, στις λύσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης αεροσκαφών, ασφάλισης και επενδυτικής τραπεζικής, τουριστικών υπηρεσιών, ξενοδοχείων, της χρηματοδότησης του τουρισμού, του παραδοσιακού τουρισμού και των υπηρεσιών πληροφορικής στο Διαδίκτυο. Στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η εταιρεία διαχειρίζεται μετοχές, τραπεζικές εργασίες, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, αμοιβαία κεφάλαια, επενδυτικές τραπεζικές υπηρεσίες, ασφάλειες, διαχείριση περιουσίας κλπ., καθώς και υπηρεσίες ανταλλακτηρίων. Επιπλέον, η εταιρεία λειτουργεί καταστήματα λιανικής πώλησης. Παρέχει υπηρεσίες εφοδιαστικής, θαλάσσιες μεταφορές, μεταφορά εμπορευμάτων χύδην, πληρωμή τρίτων, χρηματοδότηση εφοδιαστικής και ειδικές υπηρεσίες εφοδιαστικής. Ασχολείται επίσης με τις πολιτιστικές επενδύσεις, τη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης, την πολιτιστική κληρονομιά, την παραγωγή και τη διανομή ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1993 και έχει την έδρα της στο Χάϊκου της Κίνας. Πρόσφατα έχει ολοκληρώσει τις εξής επενδύσεις: απόκτηση του 25% της Χίλτον, του 17% της Dufry, 83% αεροδρομίου Hahnairport Γερμανίας, τη Swissport ενώ είναι τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στην Deutsche Bank μετά το QATAR και την Blackrock.


5. Η Zhongfu Investment Management Co, Ltd ιδρύθηκε το 2000. Επικεντρώνεται στις επενδύσεις μετοχικού κεφαλαίου και είναι σε θέση να παρέχει στους εταίρους και στους πελάτες της υπηρεσίες που αφορούν σε IPO, M & A, εταιρική αναδιάρθρωση και άλλες οικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες. Από την ίδρυσή της, η Zhongfu έχει επενδύσει στον τομέα των εγχώριων επιχειρήσεων και έχει συσσωρεύσει πείρα και πόρους σε δραστηριότητες κεφαλαιοποίησης και επενδύσεις σε μετοχές. Oι κύριοι τομείς επενδύσεων στους οποίους εστιάζουν και συμμετέχουν είναι: η τεχνολογία πληροφορικής / υψηλής τεχνολογίας, η TMT, η βιολογική ιατρική, τα καταναλωτικά αγαθά ταχείας κυκλοφορίας, όπου έχουν επενδύσει με επιτυχία σε δεκάδες τέτοιες εταιρείες σε αυτούς τους κλάδους. Στην Επενδυτική τραπεζική, έχουν δημιουργήσει στενές σχέσεις συνεργασίας με ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών εταιρειών, εταιρειών χρεογράφων, εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων και κυβερνητικών υπηρεσιών. Με βάση ένα σταθερό δίκτυο πόρων, έχουν παράσχει υπηρεσίες σχετικές με χρηματοδότηση, συγχωνεύσεις και εξαγορές, αναδιάρθρωση, διαδικασία IPO, ένω έχουν ενεργήσει ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι σε περισσότερες από 20 εισηγμένες εταιρείες.

6. O Riverside Group ιδρύθηκε το 1993. Τώρα έχει 3.000 εργαζομένους. Τα επενδυτικά του έργα αφορούν τους τομείς του τουρισμού, την πολιτιστική βιομηχανία, την ακίνητη περιουσία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και διαφήμιση, κ.λπ. Ο όμιλος υποστηρίζει τον μετασχηματισμό της Κίνας και την αναβάθμιση της υγείας, του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας και του Τουρισμού, ενώ εξελίσσεται σε ένας παγκόσμια κορυφαίος πάροχος ολοκληρωμένης πολιτιστικού, τουριστικού, προϊόντος.

7.Beijing Huaronghui Real Estate Development CO. LTD

Διαχειρίζεται 5 έργα ανασυγκρότησης παλαιών χωριών στην επαρχία Fengtai του Πεκίνου.

Προτάσεις για Ελλάδα: Επενδύσεις σε μεγάλα ακίνητα (Τουριστικά, Εμπορικά, θεματικά πάρκα, αθλητικός τουρισμός), παραγωγή ταινιών στην Ελλάδα, χρηματοδότηση δράσεων για τον πολιτισμό, προώθηση τουριστικών πακέτων για κινέζους τουρίστες μέσα από το δίκτυo γραφείων της. Επενδύσεις στον κλάδο ακινήτων, συνδυασμός και προβολή πωλήσεων στην Κίνα με το πρόγραμμα Greece My Residence, μεγάλα ακίνητα χαρτοφυλακίου, και τουριστικά-ξενοδοχεία. Έργα Logistics, αποκρατικοποίηση αεροδρομίων, μαρίνων. Επενδύσεις στην υγεία, καθώς και σε ιατρικό και ιαματικό τουρισμό, μονάδες υγείας (χαρτοφυλάκιο έργων).
Χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί


1.Η Industrial and Commercial Bank of China είναι μια τράπεζα που έχει συσταθεί στο Χονγκ Κονγκ. Διαθέτει 59 καταστήματα (συμπεριλαμβανομένων 28 εξειδικευμένων Κέντρων Διαχείρισης Wealth Management) και 3 κέντρα επιχειρήσεων στο Χονγκ Κονγκ. Ασχολείται με την εμπορική τραπεζική, την επενδυτική τραπεζική και άλλες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των κινητών αξιών, των ασφαλειών και των κεφαλαίων, την λιανική τραπεζική καθώς και τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Το συνολικό ενεργητικό της ICBC (Ασία) ανερχόταν σε 788,1 δισεκατομμύρια HK στο τέλος Ιουνίου του 2016. Η ICBC (Ασία) είναι η ναυαρχίδα των τραπεζικών δραστηριοτήτων του εξωτερικού ICBC και είναι σήμερα η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα στην Κίνα. Το 2014 υπέγραψε συμφωνίες χρηματοδότησης δις για την κατασκευή εμπορικών πλοίων με ελληνικές ναυτιλιακές. Έχουν ήδη γραφεία σε Ολλανδία, Πολωνία, Η.Β., Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ρωσία και Ευρωπαϊκά HQ’s στο Λουξεμβούργο.

2.China Development Bank

Η China Development Bank ιδρύθηκε το 1994, με αποστολή να βελτιώνει τον εθνικό πλούτο, το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων και να εξυπηρετεί τις εθνικές αναπτυξιακές στρατηγικές της Κίνας μέσω μακροπρόθεσμων πιστώσεων, επενδύσεων και άλλων δράσεων. Η CDB χρησιμοποιεί τη χρηματοδότηση για τη διευκόλυνση και την στήριξη ,της αγοράς και τον εκ των προτέρων σχεδιασμό, την ανάπτυξη των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, των βασικών βιομηχανιών και άλλων πυλώνων της οικονομίας, των αναδυόμενων τομέων στρατηγικής σημασίας, την προώθηση της συντονισμένης ανάπτυξης όλων των περιφερειών της χώρας , την ενίσχυση της αστικοποίησης, τους αγρότες, την γεωργία, την ανάπτυξη της υπαίθρου, την εκπαίδευση, την στέγαση για νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος, την ιατρική περίθαλψη και την προστασία του περιβάλλοντος. Στα τέλη του 2015, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας υπερέβησαν τα 12,5 τρισεκατομμύρια γιουάν, ενώ απασχολούσε πάνω από 3,500 εργαζόμενους. Η CDB δραστηριοποιείται στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα και θέλει να διευρύνει την παρουσία της κυρίως με τη χρηματοδότηση έργων υποδομών, σε συνέχεια της υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας (MoU) μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και της CDB, τον Ιούλιο του 2016, που προβλέπει την προώθηση των διμερών σχέσεων και της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας. Έχουν 5 Γραφεία Αντιπροσώπευσης σε Κάιρο, Μόσχα, Λονδίνο, Καράκας και Ρίο ντε Τζανέιρο.

3.Everbright Financial Investment Holding

Σημαντικός χρηματοπιστωτικός όμιλος.

Προτάσεις για Ελλάδα: Επέκταση δραστηριοτήτων στην Ελλάδα με διευκολύνσεις για την χρηματοδότηση επενδύσεων από ελληνικές, κινεζικές και ξένες επιχειρήσεις. Χρηματοδότηση ενεργειακών έργων υποδομών (δίκτυα, εργοστάσια παραγωγής, εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου), μεγάλων δημόσιων έργων σε μεταφορές (π.χ. Σιδηροδρομικές υποδομές, Θριάσιο, αστικές μεταφορές, λιμενικές εγκαταστάσεις, κ.α.), χρηματοδότηση έργων στον Τουρισμό και τα Ακίνητα. Πρόταση για ίδρυση υποκαταστήματος στην Ελλάδα.


-Μεταλλικά ορυκτά

Η εταιρεία China Aluminum International Engineering Corporation Limited (CAIEC), θυγατρική της Aluminium Corporation της Κίνας και μαζί με τις θυγατρικές της, λειτουργεί ως προμηθευτής τεχνολογίας, μηχανολογικών υπηρεσιών και εξοπλισμού στη βιομηχανία μη σιδηρούχων μετάλλων στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και διεθνώς. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε τέσσερις τομείς: Μηχανολογικό Σχεδιασμό και Συμβουλευτική, υλοποίηση μηχανολογικών και κατασκευαστικών έργων, κατασκευή εξοπλισμού και εμπορία. Προσφέρει υπηρεσίες γεωλογικών ερευνών, όπως χαρτογράφηση, έρευνα και γεωτεχνική κατασκευή για τους τομείς των ορυχείων, των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, των μεταφορών, των υποδομών και άλλων δημοσίων έργων. Υπηρεσίες σχεδιασμού και παροχής συμβουλών για την εξόρυξη, μεταλλουργία, τήξη και επεξεργασίας για την βιομηχανία μη σιδηρούχων μετάλλων. Η CAIEC δραστηριοποιείται επίσης στους εξής κλάδους μεταλλουργική βιομηχανία, την κατασκευή κατοικιών, τα εθνικά οδικά δίκτυα, τα δομικά υλικά, την ηλεκτρική ενέργεια, τις αρδευτικές εργασίες, τη χημική βιομηχανία, τα ορυχεία, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τη χαλυβουργία κ.λπ. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 και έχει την έδρα της στο Πεκίνο. Τα τελευταία χρόνια έχουν παράσχει υπηρεσίες σχεδίαση μηχανολογικού εξοπλισμού και συμβουλευτικής, έχουν συνάψει συμβάσεις και υπηρεσίες προμήθειας εξοπλισμού σε αλουμίνα και ηλεκτρολυτικό εξοπλισμό αλουμινίου, για μονάδες στο εξωτερικό με παραγωγική ικανότητα άνω των 5.000 kt και 3.000 kt αντίστοιχα, καθιστώντας την εταιρεία μία από τις σημαντικότερες παρόχους στον κόσμο, υπηρεσιών για την βιομηχανία αλουμινίου. Με υλοποιημένα έργα σε Μαλαισία, Ινδία, Βενεζουέλα, Πακιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Βιετνάμ, Καζακστάν, κ.α.

Πρόταση για Ελλάδα: Αναβάθμιση και επέκταση μονάδων παραγωγής αλουμινίου,

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές