Τα 20 μεγάλα έργα που θα ολοκληρωθούν τη σεζόν 2017-2018

Είκοσι μεγάλα έργα πρόκειται να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν μέχρι τα τέλη του 2018. Μιλάμε για έργα σημαντικά που θα αλλάξουν την καθημερινότητα μας και θα βοηθήσουν στην βελτίωση των συγκοινωνιών και όχι μόνο. Σήμερα το ypodomes.com θα σας αποκαλύψει ποια είναι αυτά τα έργα και θα τα δούμε βήμα-βήμα. Σημειώνουμε ότι οι χρόνοι παράτασης μπορεί να αλλάξουν λόγω της ρευστότητας που υπάρχει στα δημόσια έργα της χώρας.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017
Στο επόμενο τρίμηνο θα έχουμε σιδηροδρομικών παραδόσεων. Συγκεκριμένα αναμένουμε την παράδοση του Θριάσιου Πεδίου, το νέο τμήμα με διπλή γραμμή και ηλεκτροκίνηση από Τιθορέα μέχρι Λιανοκλάδι μήκους 52χλμ που περιλαμβάνει την μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα της χώρας στο Καλλίδρομο με 9χλμ και την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Αθήνα-Πειραιάς. Επίσης ολοκληρώνεται το έργο στο λιμάνι της Πάτρας αλλά και το οδικό έργο σε τμήμα του άξονα Λαμία-Καρπενήσι.


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2018
Σε αυτό το χρονικό σημείο αναμένεται η ολοκλήρωση του σιδ.έργου Πολύκαστρο-Ειδομένη. Ολοκληρώνονται τα έργα στο Αεροδρόμιο Μακεδονία και ο Προβλήτας ΙΙΙ στο Ικόνιο, στο Λιμάνι του Πειραιά.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΜΑΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2018
Ολοκληρώνεται και λειτουργεί η επέκταση του Τραμ στον Πειραιά. Ολοκληρώνεται το έργο της Ανισοπεδοποίησης της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης. Ολοκληρώνονται τα έργα στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Ολοκληρώνεται η ηλεκτρική διασύνδεση Κυκλάδων.

ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018
Ολοκληρώνεται το τελευταίο τμήμα του σιδ.διαδρόμου Αθήνα-Θεσσαλονίκη από το Λιανοκλάδι μέχρι τον Δομοκό. Ολοκληρώνεται και λειτουργεί μετά από 10 χρόνια το σιδ.τμήμα Κιάτο-Αίγιο με διπλή γραμμή. Ολοκληρώνεται ο Περιφερειακός Κατερίνης.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018
Ολοκληρώνεται το έργο της ανισοπεδοποίησης των σιδ.γραμμών στη Μενεμένη και της σιδ.υποδομής στο τμήμα Αίγιο-Ψαθόπυργος. Στα οδικά έργα ολοκληρώνονται τα τμήματα Γούρνες-Χερσόνησος, Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά, Αγρίνιο-Άγιος Βλάσης και ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκη-Δοϊράνη.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές