Έκθεση Ζωγραφικής Μηχανικών καλλιτεχνών διοργανώνει το ΤΕΕ από 15-30/11

Έκθεση Ζωγραφικής Μηχανικών καλλιτεχνών διοργανώνει το ΤΕΕ από 15-30/11

Οι μηχανικοί δημιουργούν ζωγραφίζοντας» –Έκθεση Ζωγραφικής Μηχανικών καλλιτεχνών διοργανώνει το ΤΕΕ στο Μαρούσι- την Τετάρτη τα εγκαίνια. Μια «διαφορετική», πιο «ελεύθερη» δημιουργική τάση των Ελλήνων Μηχανικών παρουσιάζει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με την έκθεση ζωγραφικής «Οι Μηχανικοί δημιουργούν ζωγραφίζοντας», η οποία διοργανώνεται, με τη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της επετείου των 90 ετών λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του ΤΕΕ.
 
Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει από 15 ως 30 Νοεμβρίου 2017, φιλοξενείται στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» (Πλατεία Ηρώων - έναντι Βασιλίσσης Σοφίας 85, Μαρούσι) και εγκαινιάζεται την Τετάρτη 15/11/2017 στις 7 το απόγευμα.
 
Σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή του ΤΕΕ, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, δήλωσε:

«Μελετούμε, σχεδιάζουμε, εφευρίσκουμε, καινοτομούμε, υλοποιούμε, εφαρμόζουμε, κατασκευάζουμε. Κυρίως όμως σκεφτόμαστε και  δημιουργούμε. Πολλές φορές οραματιζόμαστε, ονειρευόμαστε, εμπνέουμε και εμπνεόμαστε. Αυτή είναι η ζωή του μηχανικού και η φύση της δουλειάς του. Η επιστήμη, η τεχνολογία και η τέχνη είναι συνδεδεμένες στη σκέψη και την πράξη του έλληνα μηχανικού, εδώ και αιώνες. Τις περισσότερες φορές αυτό αποτυπώνεται με όλα όσα, απτά και υλοποιημένα, έργα βλέπουμε γύρω μας.

Άλλες φορές, τα έργα του μηχανικού παραμένουν σχέδια - πάντα όμως με έμφαση στη δημιουργία. Αυτή η δημιουργική ορμή λαμβάνει συχνά και μια άλλη μορφή, πιο ελεύθερη: αυτή της τέχνης. Και αυτή αναδεικνύουμε, στην εικαστική της μορφή, με την έκθεση ζωγραφικής Μηχανικών καλλιτεχνών με θέμα: «Οι Μηχανικοί δημιουργούν ζωγραφίζοντας» που διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του ΤΕΕ»
 
Το ΤΕΕ ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη για την πολύτιμη συνεργασία και την ευγενική παραχώρηση της Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης». Επίσης το ΤΕΕ ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου  (ΚΕΔΑ) κ. Νικόλαο Πέππα για τη συμβολή και τη στήριξη  που μας παρείχε για τη διοργάνωση της Έκθεσης.
 
Η έκθεση, με ελεύθερη είσοδο, θα διαρκέσει από 15 ως 30 Νοεμβρίου 2017 και θα λειτουργεί  τις καθημερινές 10.00-14.00 και 17.00-21.00, ενώ τα Σαββατοκύριακα 11.00 - 20.00 (τηλέφωνα πληροφοριών: Βιβλιοθήκη ΤΕΕ 2103291708, Πινακοθήκη 2108067222)
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η έκθεση προέκυψε μετά από ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΤΕΕ προς όλους τους μηχανικούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες ζωγράφους, για υποβολή πρότασης συμμετοχής σε έκθεση ζωγραφικής Μηχανικών καλλιτεχνών, με ελεύθερο θέμα. Στην έκθεση παρουσιάζονται 135 έργα από 54 μηχανικούς–ζωγράφους από ολόκληρη τη χώρα, αλλά και την Κωνσταντινούπολη και την Κύπρο.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές