Η ατζέντα του μήνα: Ποια έργα δημοπρατούνται, ποια ξεκινούν, ποια τελειώνουν

Η ατζέντα του μήνα: Ποια έργα δημοπρατούνται, ποια ξεκινούν, ποια τελειώνουν

Ο Μάιος είναι πολύ ενδιαφέρων μήνας καθώς η ατζέντα του είναι γεμάτη εξελίξεις στα έργα που δημοπρατούνται, που ξεκινούν και που ολοκληρώνονται.

Στην κατηγορία των έργων που θα δημοπρατηθούν κυριαρχεί η εργολαβία-σκούπα της Αμβρακίας Οδού με κόστος περίπου 152εκατ.ευρώ. Τις επόμενες μέρες περιμένουμε να βγει στον αέρα και να οριστικοποιήσει την ολοκλήρωση του πρώτου μεγάλου κάθετου άξονα της Ιόνιας Οδού.

Σε δημοπράτηση αναμένεται να βγει και το έργο ηλεκτροκίνησης στο σιδηροδρομικό τμήμα Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα που έχει καθυστερήσει αρκετά.

Στο πεδίο των έργων που ξεκινούν έχουμε πρώτο-πρώτο την προμήθεια των 25 νέων συρμών Τραμ για την Αθήνα. Η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί μέσα στο μήνα. Ανάδοχος είναι ο Γαλλικός κολοσσός Alstom.

Πολύ πιθανόν μέσα στο μήνα να έχουμε και την υπογραφή για την ανάπτυξη του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου, του πρώτου μεγάλης κλίμακας Logistics Park της χώρας.

Με μεγάλες πιθανότητες να υπογραφούν μέσα στο μήνα έχουμε τις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε Πελοπόννησο και Ηλεία.

Στο πεδίο των έργων που ολοκληρώνονται δεν έχουμε σπουδαία πράγματα καθώς το μόνο που αναμένεται είναι το έργο για το Νοσοκομείο Λευκάδας.

Φυσικά δεν ξεχνάμεπως στις 15-16 Μαϊου στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου θα διεξαχθεί το 2ο Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες και ένα γεμάτο πρόγραμμα δύο ημερών.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές