Γιώργος Μαρκοπουλιώτης στο 2ο Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών: Συγκοινωνιακά έργα άνω του 1,1 δισ. ευρώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γιώργος Μαρκοπουλιώτης στο 2ο Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών: Συγκοινωνιακά έργα άνω του 1,1 δισ. ευρώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2021-2017 θα είναι μία πολύ καλή πρόταση για την Ελλάδα», ανέφερε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, κατά την ομιλία του στο 2ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, που συνδιοργανώνουν το ypodomes.com και το metaforespress.gr.

Όπως είπε, αν και υπάρχει ένα κενό της τάξης των 12 δισ. λόγω Brexit, παρόλα αυτά τα διαθέσιμα κονδύλια δεν αναμένεται να μειωθούν για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Μαρκοπουλιώτη, στόχος της Επιτροπής είναι η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων 2007-2013.

Ειδικότερα ανέφερε ότι έχουν ήδη προϋπολογιστεί 377 εκατομμύρια για μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, 730 εκατομμύρια για το Μετρό της Θεσσαλονίκης την επέκταση του δικτύου και την αγορά εξοπλισμού, 50 εκατομμύρια για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής υποδομής Διακοφτό – Ροδοδάφνη, 92 εκατομμύρια για βελτίωση οδικών συνδέσμων στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως είπε ο κ. Μαρκοπουλιώτης, «τα έργα αυτά αποτελούν έκφραση της αλληλεγγύης της ΕΕ προς την Ελλάδα». Επεσήμανε επίσης, ότι μέσω του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ τα κονδύλια ανέρχονται σε 2,5 δις ευρώ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα μόχλευσης 9,2 δις ευρώ.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, «απαραίτητη κρίνεται η δημιουργία σύγχρονων οδικών δικτύων, και ο εκσυγχρονισμός των μεταφορών».

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές