Μαντζούφας στο 2ο Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών: Βέλτιστη ποιότητα στην κατασκευή αλλά και τη συντήρηση των έργων με το μοντέλο ΣΔΙΤ

Μαντζούφας στο 2ο Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών: Βέλτιστη ποιότητα στην κατασκευή αλλά και τη συντήρηση των έργων με το μοντέλο ΣΔΙΤ

Την αξία των ΣΔΙΤ αναφορικά με την υλοποίηση κτιριακών -και όχι μόνο- έργων κατέδειξε κατά την παρουσίασή που πραγματοποίησε στο 2ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Νίκος Μαντζουφας.

Ο κος Μαντζούφας ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι ΣΔΙΤ διασφαλίζουν βέλτιστη ποιότητα για τα έργα τόσο στην κατασκευή όσο και στη συντήρηση μετέπειτα χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα 12 συμβάσεις συνολικής αξίας 633 εκατ. ευρώ σε κτιριακά, συγκοινωνιακά και τηλεπικοινωνιακά έργα που βρίσκονται πλέον σε λειτουργία.

Ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ έκανε ειδική αναφορά στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο χαρακτήρισε πρότυπο καθώς δεν υπερέβη το προϋπολογισμένο κόστος και παραδόθηκε ακολουθώντας με ευλάβεια το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα. Σχετικά με τα περιβαλλοντικά έργα, ο κος Μαντζούφας ανέφερε ότι οι Μονάδες Επεξεργασίας των Σερρών και της Ηπείρου βρίσκονται σε πλήρη κατασκευαστική εξέλιξη, μόλις λίγους μήνες μετά την συμβασιοποίησή τους.

Ο Ειδικός Γραμματέας σημείωσε πως έργα ΣΔΙΤ, μεταξύ των οποίων τα 24 σχολεία στην Αττική καθώς και το έργο Rural Broadband για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών στην Ελληνική περιφέρεια, έχουν αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις, συμπληρώνοντας πώς ο άριστος δημοσιονομικός τους χειρισμός είχε ως αποτέλεσμα τη μη προσμέτρησή τους στο δημόσιο χρέος.

Ο κος Μαντζούφας πρόσθεσε ότι τα έργα ΣΔΙΤ έχουν καινοτομήσει και σε επίπεδο χρηματοδότησης εφόσον, για πρώτη φορά, αξιοποιήθηκαν και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και προανήγγειλε δύο νέα έργα που θα δημοπρατηθούν ως ΣΔΙΤ: τις 8 σχολικές μονάδες στην πόλη των Χανίων και το Μικροβιολογικό Κέντρο Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, ίσως ένα από τα πρώτα του είδους του στην Ελλάδα, το οποίο έχει εξασφαλίσει και την υποστήριξη της EBRD.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές