Άλλαξε σύσσωμο το Δ.Σ. της ΓΑΙΑΟΣΕ, νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Παντελής Νικολάου

Άλλαξε σύσσωμο το Δ.Σ. της ΓΑΙΑΟΣΕ, νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Παντελής Νικολάου

Συνολική αλλαγή είχαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΑΙΑΟΣΕ και σύσσωμη η παλαιά διοίκηση αντικαταστάθηκε από το Υπερταμείο. Τη θέση του πετυχημένου και επί εξαετία Διευθύνοντος Συμβούλου Αθανασίου Σχίζα παίρνει ο Περικλής Νικολάου σε μία κίνηση που πολλοί πιστεύουν ότι θα έχει και συνέχεια με αλλαγές και σε άλλες ΔΕΚΟ που είναι πλέον κάτω από τη σκέπη του Υπερταμείου.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ αποφάσισε το διορισμό των ακόλουθων μελών στο διοικητικό συμβούλιο της ΓΑΙΑΟΣΕ: Πρόεδρος Κωνσταντίνος Κεσεντές, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος Περικλής Νικολάου, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Παναγιώτης Βαλαντάσης και μέλη οι Κωνσταντίνος Σταυρίδης και Αντώνης Ροβολής. Το εξαμελές Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνεται από τον Παναγιώτη Φρουντζή (Μη Εκτελεστικό Μέλος), ο οποίος προτάθηκε προς εκλογή από τον Υπουργό Οικονομικών.

Η ΕΕΣΥΠ προχωρά στην αξιολόγηση της λειτουργίας των διοικητικών συμβουλίων των ΔΕΚΟ που έχουν περάσει υπό τον έλεγχο της. Μέσα στον τελευταίο χρόνο, έχει διορίσει νέα διοικητικά συμβούλια σε: ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ, ΕΛΤΑ και ΓΑΙΑΟΣΕ. Επιπλέον, έχει ανανεώσει με νέα μέλη διοικητικά συμβούλια όπως αυτά της ΔΕΗ, της ΕΥΑΘ, της Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ), καθώς και της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης. Συνολικά έχει τοποθετήσει 30 μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια οκτώ θυγατρικών της.

Τα βιογραφικά των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ:

1. Κωνσταντίνος Κεσεντές, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
Γεννήθηκε το 1965. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου συμμετείχε σε μεταπτυχιακό ερευνητικό πρόγραμμα στα Νευρωνικά Δίκτυα. Συνιδρυτής και επί δεκαπέντε έτη Διευθύνων Σύμβουλος της Knowledge AΕ, εταιρείας πληροφορικής με εξειδίκευση στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας και ομιλίας, καθώς και στα μεγάλης κλίμακας κατανεμημένα συστήματα πληροφορικής. Το 2003 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στην εταιρεία Πιστοποιήσεων ECDL Hellas ΑΕ, η οποία το 2009 μετασχηματίζεται με βάση την καινοτομία και την τεχνολογία, σε εταιρεία παροχής Πιστοποιήσεων διεθνούς εμβέλειας, με την επωνυμία PeopleCert. Διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και COO/CTO του Ομίλου PeopleCert (2009-2018) και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PeopleCert Global Services ΑΕ (2016-2018). Επίσης έχει διατελέσει Μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης-Πιστοποίησης (HellasCert) και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

2. Περικλής Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
Γεννήθηκε το 1965. Είναι απόφοιτος της σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1988), κάτοχος Master of Engineering (1991) και PhD (1994) στη Μεταλλουργία και Επιστήμη Υλικών του Carnegie Mellon University (USA). Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο Strathclyde της Σκωτίας (2003). Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1994 ως ερευνητής στο US Air Force Research Laboratory. Από то 1999 κατείχε διάφορες θέσεις μηχανικού σε βιομηχανίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τόσο σε τοπικές όσο και σε πολυεθνικές επιχειρήσεις. Τα τελευταία 10 περίπου χρόνια έχει συνεχίσει την καριέρα του κατέχοντας ανώτατες διοικητικές θέσεις όπως, Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Lafarge Beton А.Е. και στην εταιρεία Mermeren Kombinat. Επιπλέον έχει συγγράψει ένα βιβλίο, περισσότερα από 60 επιστημονικά άρθρα και είναι μέλος επιστημονικών και κοινωνικών οργανισμών.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές