Προσλαμβάνονται σύμβουλοι για την επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης στους Αυτοκινητόδρομους

Προσλαμβάνονται σύμβουλοι για την επέκταση των συμβάσεων παραχώρησης στους Αυτοκινητόδρομους

Στην προσληψη εξειδικευμένου σύμβουλου προχωρά με απόφαση του το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την υποστήριξη της ειδικής υπηρεσίας Δημοσίων Έργων κατασκευής συγκοινωνιακών έργων με σύμβαση παραχώρησης για το "φλέγον" θέμα της επέκτασης του φυσικού αντικειμένου των 5 αυτοκινητόδρομων, δηλαδή της Ιόνιας και της Νέας Οδού (1 σύμβαση), της Ολυμπίας και του Μορέα και τέλος του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου και του Ε65.

Συγκεκριμένα δεσμεύτηκαν τα παρακάτω ποσά για τη διενέργεια διαγωνισμών με μορφή διαπραγμάτευσης:
-177.320 ευρώ για τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου με συμμετοχή των: α) WIN–Σύμβουλοι Ανάπτυξης, β)ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ Μ ΙΚΕ και γ)ΜΕΝΤΟΡ 17 –ΙΚΕ.
-177.320 ευρώ για τους αυτοκινητόδρομους Μορέα και Ολυμπίας Οδού με συμμετοχή των: α)MENTORING Α.Ε., β) ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΟΝ. ΕΠΕ /DEBRIEF και γ) F1 COMMUNICATIONS ΙΚΕ.
-177.320 ευρώ για τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού και της Νέας Οδού (Μεταμόρφωση-Σκάρφεια και τμήμα Σχηματάρι-Χαλκίδα), με τη συμμετοχή των: α) ΜΕΝΤΟΡ 17 –ΙΚΕ, β) WIN–Σύμβουλοι Ανάπτυξης και γ)ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ Μ ΙΚΕ.
-177.320 ευρώ για τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), με την συμμετοχή των: α) ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ Μ ΙΚΕ, β) ΜΕΝΤΟΡ 17 –ΙΚΕ και γ) WIN.

Το αντικείμενο του Συμβούλου όπως αναφέρεται σε όλες τις αποφάσεις, θα είναι η υποβοήθηση της ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ στη συλλογή, επεξεργασία και αξιολόγηση διαθέσιμων δεδομένων και στοιχείων (δεδομένα κυκλοφορίας, οδικής ασφάλειας, γεωγραφικά, κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα), καθώς και στην έρευνα γενικού πληθυσμού με σκοπό τη διερεύνηση της επέκτασης του φυσικού αντικειμένου των 5 συμβάσεων με παραχώρηση των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας, όπου όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά "απαιτεί διεπιστημονική προσέγγιση και μπορεί να υλοποιηθεί αποτελεσματικά μόνο και κατ’ αποκλειστικότητα από εξειδικευμένους επιστήμονες σε αντίστοιχα σχετικά θέματα".

Να θυμίσουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε λεχθεί από τον Υπουργό ΥΠΟΜΕ κ.Σπίρτζη, ότι οι παραχωρησιούχοι έχουν καταθέσεις προτάσεις επέκτασεις του φυσικού αντικειμένου των συμβάσεων παραχώρησης στους 5 αυτούς άξονες ενώ κατά τον Υπουργό υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού προκειμένου να ξεκινήσει το αίτημα διαβούλευσης και έγκρισης από τις Ευρωπαϊκές αρχές.

Η υπόθεση για την επέκταση του φυσικού αντικειμένου των αυτοκινητόδρομων έχει ξεκινήσει ήδη από τις αρχές του 2018 να συζητείται και έχει αποκτήσει αρκετούς οπαδούς. Ωστόσο με βάση τα τελευταία γεγονότα την σχετική απόφαση θα κληθεί να πάρει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ
Πολύς λόγος έχει γίνει για τις προτάσεις των παραχωρησιούχων για τις επεκτάσεις των αυτοκινητόδρομων και χωρίς να έχει διαρρεύσει κάτι ισχυρά χαρτιά αποτελούν: η επέκταση της Ιόνιας Οδού από τα Ιωάννινα μέχρι την Κακαβιά, οι συνδετήριοι με Πρέβεζα και Αγρίνιο, το τμήμα Καλό Νερό-Τσακώνα, η σύνδεση του ΠΑΘΕ με το Βόλο, η σύνδεση του Ε65 με την Ιόνια Οδό (Λαμία-Αντίρριο) κ.α.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές