Εσπερίδα παρουσίασης της Maccaferri Hellas στο ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου

Εσπερίδα παρουσίασης της Maccaferri Hellas στο ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου

Η νήσος Λέσβος πλήττεται συχνά από φαινόμενα φυσικών καταστροφών λόγω σεισμών, βραχοπτώσεων & πλημμυρών. Μέχρι και σήμερα όλοι οι φορείς, οι μηχανικοί & οι μελετητές προσπαθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά να βρουν λύσεις που να ανταποκρίνονται στην προστασία πρωτίστως των πολιτών αλλά και των υποδομών από φυσικούς κινδύνους.

Με αφορμή λοιπόν την ιδιαίτερη γεωλογική μορφολογία αλλά και τα τελευταία συμβάντα με πλημμύρες και βραχοπτώσεις στη Νήσο Λέσβο, το ΤΕΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ εξέφρασε ενδιαφέρον στην διοργάνωση Εσπερίδας – Τεχνικής Παρουσίασης με την Maccaferri Hellas στις 28/11/2018.

Η τελευταία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου με επιτυχία καθώς υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους μηχανικούς της Περιφέρειας, του Δήμου αλλά και από μελετητές & εργολάβους που αναλαμβάνουν τον σχεδιασμό/εκτέλεση των δημοσίων έργων του νησιού.

Η γκάμα και η ποικιλία των εφαρμογών με τα υλικά του Οίκου Maccaferri είναι αρκετά μεγάλη. Δυστυχώς όμως λόγω των πρόσφατων συγκυριών με τα καταστροφικά φαινόμενα των πλημμυρών στην ευρύτερη περιοχή της νήσου & των βραχοπτώσεων στην περιοχή του Πλωμαρίου, το ενδιαφέρον εστιάστηκε κυρίως στις εφαρμογές περιορισμού και αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων δηλαδή :

1. Συστήματα προστασίας από βραχοπτώσεις

α. Πλέγματα προστασίας πρανών (ελεύθερα, πλήρως αγκυρούμενα)
β. Φράχτες ανάσχεσης βραχοπτώσεων
γ. Οπλισμένα επιχώματα ανάσχεσης βραχοπτώσεων
δ. Εφαρμογές – Σχεδιασμός

2. Δομές προστασίας και διευθέτησης Υδραυλικών Έργων

α. Χαρακτηριστικά πορείας νερού και τύποι
β. Δομές προστασίας για υδραυλικά έργα
γ. Προϊόντα από πλέγμα διπλής πλέξης

Παρόλο που τα δύο αυτά φλέγοντα ζητήματα φυσικών καταστροφών απαιτούν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις οι μηχανικοί & οι μελετητές που παρευρέθηκαν έδειξαν ενδιαφέρον και στον τομέα κατασκευής οδοστρωμάτων για τα έργα οδοποιίας. Πιο συγκεκριμένα ιδιαίτερη απήχηση & προσοχή απέσπασε ένα νέο υλικό του οίκου Maccaferri, το χαλύβδινο πλέγμα οπλισμού της ασφάλτου Road Mesh®. Αντίστοιχα αναλύθηκαν τα εξής:

3. Οπλισμός Οδοστρωμάτων

α. Πλεονεκτήματα
β. Εφαρμογές
γ. Κατασκευή & υλικά

Το χαλύβδινο πλέγμα Road Mesh® αποτελεί ιδανική λύση για την αποκατάσταση αστικών και επαρχιακών οδών, που συχνά αστοχούν λόγω ύπαρξης ανακλαστικών ρωγμών και επιφανειακών παραμορφώσεων.

Η Maccaferri Hellas είναι πάντα στην διάθεση των δημοσίων και ιδιωτικών φορέων αλλά & των μηχανικών τους για την διοργάνωση ημερίδων & τεχνικών παρουσιάσεων. Ο σκοπός των παρουσιάσεων αυτών είναι δεν είναι μονάχα η πληροφόρηση των μηχανικών για τα υλικά του Οίκου Maccaferri και ο εποικοδομητικός διάλογος για την εύρεση λύσεων στα τεχνικά θέματα που προκύπτουν σε γεωτεχνικές εφαρμογές.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές