Τέλος εποχής στην Ελλάκτωρ, μηδένισε τη συμμετοχή του ο Δημήτρης Κούτρας

Τέλος εποχής στην Ελλάκτωρ, μηδένισε τη συμμετοχή του ο Δημήτρης Κούτρας

Τέλος εποχής θα μπορούσε να πει κάποιος ή μία προδιαγεγραμμένη πορεία που ξεκίνησε από το καλοκαίρι και ολοκληρώθηκε εχθές το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com ο Δημήτρης Κούτρας πρώην ισχυρός άνδρας της ΕΛΛΑΚΤΩΡ πούλησε το τελευταίο ποσοστό που κατείχε στον ισχυρό τεχνικό όμιλο και "έκλεισε" ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του κατασκευαστικού κλάδου.

Όπως μαθαίνει το ypodomes είχαν προηγηθεί δύο συναλλαγές. Η πρώτη με την πώληση 6 εκατομμυρίων μετοχών που διατέθηκαν, μέσω δύο πακέτων με τιμή 1,25 ευρώ ανά μετοχή και συνολική αξία 7,5 εκατ. ευρώ για το 3,4 του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Η δεύτερη ήταν 2 εκατομμύρια μετοχές προς 1,3 ευρώ ανά μετοχή και συνολική αξία 2,6 εκατομμύρια για τη διάθεση ποσοστού 1,15% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Η τρίτη και τελευταία που μηδένισε τη συμμετοχή του κ.Κούτρα ήταν 2,31 εκατομμύρια μετοχές προς 1,25 ευρώ ανά μετοχή και συνολική αξία 2,9 εκατομμύρια για τη διάθεση ποσοστού 1,6% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Οι μετοχές κατέληξαν στην ξένη χρηματιστηριακή εταιρεία Ambrosia Capital. Το μόνο που απομένει στην κατοχή της οικογένειας Κούτρα είναι ποσοστό 1,1% της κόρης του που κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί επίσης προς πώληση.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πριν μία εβδομάδα ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 20% της Intrakat στον Δ.Κούτρα έναντι 8 εκατ. ευρώ, συναλλαγή που είναι σε συνέχεια μνημονίου συναντίληψης που είχαν υπογράψει τα δύο μέρη.

Με την ολοκλήρωση της πώλησης των μετοχών του Δ.Κούτρα η ΕΛΛΑΚΤΩΡ περνά οριστικά στην εποχή της οικογένειας Καλλιτσάντση και εκεί που εστιάζεται το ενδιαφέρον είναι βέβαια πως θα εξελιχθεί η μάχη στα μεγάλα έργα που συμμετέχει ο όμιλος (Γραμμή 4 Μετρό, διπλός διαγωνισμός ΒΟΑΚ, Υποθαλάσσια Σαλαμίνας, Σιδηροδρομικά έργα, κτιριακά έργα, Εμπορευματικό Θεσσαλονίκης, Λιμάνι Πειραιά κ.α.), την μάχη για τις ΑΠΕ, αναδιάρθρωση του ομίλου και τις συμμαχίες της επόμενης ημέρας.

Σε επίπεδο νέων έργων αναμένονται υπογραφές για τα σιδηροδρομικά έργα Κιάτο-Ροδοδάφνη και Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα ενώ σε εξέλιξη είναι και η επένδυση για τη Β`φαση του Smart Park στα Σπάτα αλλά και αλλά δημόσια έργα (Ανάπλαση Φαλήρου, κάθετος άξονας Εγνατίας Ξάνθη-Εχίνος κλπ).

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές