Νέα Κτίρια της Microsoft στο Μόναχο με Τεχνολογία COBIAX

Νέα Κτίρια της Microsoft στο Μόναχο με Τεχνολογία COBIAX

Τα νέα κτίρια διοίκησης της Microsoft Software Corporation για τη Γερμανία κατασκευάστηκαν στην περιοχή Parkstadt Schwabing στο Μόναχο. Τα κτίρια διαθέτουν open-plan χώρους γραφείων και ευρύχωρα meeting rooms στους 7 ορόφους και έλαβαν το LEED Gold Certification. Το σύστημα με κενά της COBIAX εφαρμόστηκε σε 26,000m2 πλακών.

Η κατασκευαστική εταιρεία Markgraf διέγνωσε ότι χρησιμοποιώντας την τεχνολογία κενών της COBIAX μπορούσε να κατασκευάσει τις πλάκες των κτιρίων με οπλισμένο σκυρόδεμα, αντί με «προτεντεταμένο» σκυρόδεμα όπως προέβλεπε η αρχική μελέτη. Η απομείωση του ίδιου βάρους των πλακών είχε σαν επιπλέον αποτέλεσμα και την εξοικονόμηση από την κατασκευή της θεμελίωσης και του υπόλοιπου φορέα των κτιρίων.

Το γεγονός ότι το σύστημα COBIAX κατασκευάζεται από 100% ανακυκλωμένα υλικά συνέβαλε στην επιτυχία του LEED Gold Certification.

Κατασκευάστηκαν πλάκες με πάχος από 28 έως 35cm σε ανοίγματα των 12,50m χρησιμοποιώντας το σύστημα COBIAX Slim-Line με αποτέλεσμα την απομείωση του ίδιου βάρους των πλακών κατά 200-280 kg/m2.

Η τεχνολογία της COBIAX διατίθεται στην Ελλάδα από την ENKA Technologies. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο www.enkatechnologies.com.gr

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές