Χρυσός Χορηγός η Lafarge Beton στην αρχιτεκτονική ημερίδα “Material Matters”

Χρυσός Χορηγός η Lafarge Beton στην αρχιτεκτονική ημερίδα “Material Matters”

Η Lafarge Beton, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή της να βρίσκεται δίπλα στη σύγχρονη Αρχιτεκτονική, στήριξε ως Χρυσός Χορηγός την ημερίδα “Material Matters vol.1”, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου από το ek magazine και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής. Κεντρικό θέμα της ημερίδας ήταν το σκυρόδεμα, η ιστορία και η συμβολή του υλικού στην εξέλιξη της Αρχιτεκτονικής, καθώς και η νέα δυναμική του χάρη στις τεχνολογικές καινοτομίες.

Με εφόδια την παγκόσμια υπεροχή και την τεχνογνωσία του Ομίλου LafargeHolcim και με στρατηγική προτεραιότητα να προβλέπει τις ανάγκες της σύγχρονης αρχιτεκτονικής δημιουργίας και να διαμορφώνει νέες τάσεις, η Lafarge Beton ανέδειξε στην εκδήλωση τα «Ειδικά Σκυροδέματα».

Τις προηγμένες λύσεις που επαναπροσδιορίζουν τα δεδομένα στην Αρχιτεκτονική και το Design, κάνουν πραγματικότητα το όραμα κάθε δημιουργού χωρίς όρια και περιορισμούς και δημιουργούν το απροσδόκητο.

Η εταιρία είχε δυναμική παρουσία παρουσιάζοντας τα χαρακτηριστικά των «Ειδικών Σκυροδεμάτων» της – την ανθεκτικότητα, την αισθητική υπεροχή, την τεχνική αρτιότητα και την ευελιξία σε εφαρμογές και έργα κάθε είδους και μεγέθους – που τα καθιστούν αξεπέραστα.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διακοσμητική σειρά Artevia που παρέχει απόλυτη ελευθερία στη σχεδίαση έργων κάθε κλίμακας, διαφοροποίηση σε υφή και όψη και τελικό αποτέλεσμα με μοναδική αρχιτεκτονική ταυτότητα.

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι πληροφορήθηκαν για το πρωτοποριακό υδατοπερατό σκυρόδεμα Hydromedia, που συνδυάζει τις ιδιότητες του σκυροδέματος με την προηγμένη τεχνολογία αποστράγγισης. Ταυτόχρονα, γνώρισαν το αυτοσυμπυκνούμενο και αυτοεπιπεδούμενο σκυρόδεμα Agilia που διευκολύνει τη σκυροδέτηση κατασκευών πολύπλοκης μορφής παρέχοντας υψηλής αισθητικής φινίρισμα.

Σημειώνεται ότι το “Material Matters” αποτελεί το νέο ετήσιο κύκλο ημερίδων του αρχιτεκτονικού περιοδικού ek με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της υλικότητας στην Αρχιτεκτονική και κατασκευαστική παραγωγή της χώρας μέσα από θεωρητικές προσεγγίσεις και το έργο Ελλήνων Αρχιτεκτόνων.

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές