Καραμανλής: Απαξιώνεται ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ

Καραμανλής: Απαξιώνεται ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ

Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, κατέθεσαν σήμερα ερώτηση, αναφορικά με τη συνεχιζόμενη κυβερνητική προσπάθεια απαξίωσης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, που στόχο έχει το ναυάγιο της ιδιωτικοποίησής τους.
Στο κείμενο της ερώτησής τους οι δύο βουλευτές επισημαίνουν ότι οι συνέπειες τόσο από την πρωτοφανή αδιαφορία της κυβέρνησης για την επί μήνες κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, όσο και από τα ακινητοποιημένα βαγόνια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την απεργία των τελευταίων ημερών, έπληξαν σε πολύ σημαντικό βαθμό τη διαδικασία επένδυσης στις δύο αυτές εταιρίες.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης ακολουθεί: Είναι πλέον εμφανές ότι η κυβέρνηση – και ιδίως το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – προσπαθεί με κάθε τρόπο να απαξιώσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και είτε να εμποδίσει την ιδιωτικοποίησή της, είτε – το χειρότερο – να οδηγήσει την όλη διαδικασία επένδυσης σε αποτυχία.

Έτσι, αρχικά είχαμε την πρωτοφανή αδιαφορία που επέδειξε η κυβέρνηση για την – επί πολλούς μήνες – κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, η οποία μόνο στο εμπορευματικό σκέλος κόστισε στον ελληνικό λαό 2.200.000 ευρώ τουλάχιστον, σύμφωνα με την επίσημη οικονομική έκθεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το 2015.

Αυτές τις ημέρες βιώνουμε τη δεύτερη απαξίωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, βλέποντας μεγάλους επενδυτές να επιλέγουν το λιμάνι Κόπερ της Σλοβενίας για τη μεταφορά των εμπορευμάτων τους στην Κεντρική Ευρώπη, προκειμένου να «παρακάμψουν» τα ακινητοποιημένα λόγω απεργίας βαγόνια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όλα τα παραπάνω επηρέασαν απολύτως την υπόθεση ιδιωτικοποίησης τόσο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και την ΕΕΣΣΤΥ, όπου για μεν την πρώτη κατατέθηκε μία και μόνο δεσμευτική προσφορά, ενώ η διαδικασία για τη δεύτερη απέτυχε πλήρως.

Συνεπεία των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

– Πόσο είχε κοστολογηθεί η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ποιο είναι το ύψος της δεσμευτικής προσφοράς που κατέθεσε η Ferrovie Dello Stato Italiane SpA;

– Θεωρεί ο Υπουργός ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ ως «ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου»;

– Ποιο είναι το κόστος με το οποίο επιβαρύνεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας;

– Ποιες είναι οι οικονομικές συνέπειες από την αποτυχία ιδιωτικοποίησης της ΕΕΣΣΤΥ και της ανάγκης επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίησή της;

– Έχουν διευθετηθεί οι λογιστικοποιημένες οφειλές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς την ΕΕΣΣΤΥ, κι αν όχι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί;

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές