Σιμόπουλος: "Τρύπα Μπουτάρη" ο σταθμός ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Σιμόπουλος: "Τρύπα Μπουτάρη" ο σταθμός ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Επαναλαμβάνει τα περί «τρύπας Μπουτάρη» για το Μετρό ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, μετά τη χθεσινή επίθεση που δέχθηκε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σιμόπουλος κάνει λόγο για «μονταρισμένο βίντεο από παλαιότερη δήλωσή του» για το θέμα των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου.


«Κάθε φορά που ο Μπουτάρης εγκαλείται από την αντιπολίτευση του Δήμου για τις μεγάλες του ευθύνες στην καθυστέρηση της κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό (ΤΡΥΠΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ), αμύνεται επιτιθέμενος, χωρίς να μπαίνει στην ουσία.
»Χθες, στο Δημοτικό Συμβούλιο, έφθασε στο σημείο να δείξει μονταρισμένο βίντεο δευτερολέπτων από μία παλαιότερή μου, μεγάλης διάρκειας συνέντευξη Τύπου.

Νομίζω πλέον ότι οι Θεσσαλονικείς κουράστηκαν με το θέμα. Ας φέρει πλήρως μελετημένη και κοστολογημένη τεχνική λύση, με χρονοδιάγραμμα και καθορισμένες τις πηγές χρηματοδότησης, η οποία δεν θα περιλαμβάνει την παραμικρή απόσπαση των αρχαιοτήτων, ενώ ταυτόχρονα θα περιέχει την δημιουργία αρχαιολογικής πλάζας στην περιοχή, σύμφωνα με την δικιάς του "έμπνευσης" τελευταία απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Όσο δεν το κάνει είναι υπόλογος στους Θεσσαλονικείς. Δεν περιμένω βέβαια να το κάνει γρήγορα, όταν, εδώ και έναν χρόνο, δεν έχουν ακόμη δημοπρατηθεί ούτε οι σχετικές μελέτες» σχολίασε ο κ. Σιμόπουλος.

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές