Μαριέλλα Τόμας: Οι millennials αλλάζουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αγοράζουμε

Μαριέλλα Τόμας: Οι millennials αλλάζουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αγοράζουμε

Με μία σημαντική παρέμβαση η Γενική Διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου της Stanley Black & Decker κυρία Μαριέλλα Τόμας, μιλώντας στο πρώτο πάνελ του 3ου Συνεδρίου της Ναυτεμπορικής για το facelift στο λιανεμπόριο, ανέδειξε το πως διαμορφώνεται ήδη το τοπίο στο λιανεμπόριο από τους millennials, τα παιδιά δηλαδή που έχουν γεννηθεί από το 2000.

Όπως σημείωσε πρόκειται για μία γενιά που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αγοράζει το κοινό, χαρακτηρίζοντας τους "influencers" των οικογενειών τους. "Οι millennials αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, είναι οι 16άρηδες και οι 18ρηδες που όχι μόνο αγοράζουν διαφορετικά, αλλά επηρεάζουν τις αγορές που πραγματοποιούν οι γονείς ακόμα και οι παππούδες τους, είναι οι drivers της αγοράς" υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας "σε τρία χρόνια το λιανεμπόριο θα έχει τελειώσει όπως το ξέρουμε σήμερα".

Η κα Τόμας έδωσε και το στίγμα αυτής της αλλαγής που ήδη σημειώνεται, σε χώρες του εξωτερικού όπως η Αγγλία που κλείνουν τα μεγάλα υπερκαταστήματα (big boxes) καθώς η τάση πλέον είναι για καταστήματα μικρότερα, κατάλληλα διαμορφωμένα και πιο oriented. "Πρέπει να δημιουργήσουμε καταστήματα που να εντυπωσιάζουν, η αγορά να γίνει εμπειρία" τόνισε και είπε πως για τους millennials δεν είναι η τιμή αυτή που καθορίζει τελικά τι θα αγοράσουν αλλά η σχέση του retailer με τους πελάτες.

Σημείωσε ότι η Stanley Black & Decker, ακολουθώντας αυτή την τάση δημιούργησε πετυχημένα one brand shops και μάλιστα όχι σε παραδοσιακά σημεία πωλήσεων εργαλείων όπως στο McArthur Glen στα Σπάτα αλλά και στον Άγιο Δημήτριο. "Δημιουργήσαμε, μαγαζιά που πουλάνε αυτό που θέλει να αγοράσει ο πελάτης, ικανοποιούμε την δική του ανάγκη και ο κόσμος ανταποκρίθηκε άμεσα σε αυτό".

Η επικεφαλής της Stanley Black & Decker, περιέγραψε όμως και με μελανά χρώματα το πως είναι στημένα και πως λειτουργούν τα e-shops στην Ελλάδα. Χαρακτήρισε τα περισσότερα "πρόχειρα στημένα", με αδυναμία να παρέχουν data που είναι απαραίτητες για τις εταιρείες ενώ είπε πως το 65% των προϊόντων παραμένουν στα "εικονικά ράφια" των e-shops απούλητα, χωρίς κάποιος να αναζητήσει την τύχη τους ή να δει για ποιο λόγο παρέμειναν εκεί.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές