HotelBrain: Η startup που άλλαξε το «χάρτη» στη διαχείριση ξενοδοχείων - Συνέντευξη με τον CEO/Founder της εταιρείας

HotelBrain: Η startup που άλλαξε το «χάρτη» στη διαχείριση ξενοδοχείων - Συνέντευξη με τον CEO/Founder της εταιρείας

Η HotelBrain είναι ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος Όμιλος στον τομέα του hospitality, ο οποίος δραστηριοποιείσαι σε Ελλάδα και Ανατολική Ευρώπη. Πρόκειται ουσιαστικά για μία startup εταιρεία που εισήλθε στην αγορά, ως πάροχος υπηρεσιών και λύσεων στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και στους επενδυτές. Έχοντας ως στόχο, τη συνδρομή στη βελτιστοποίηση της χρήσης και την εκτίμηση αξίας των ξενοδοχειακών μονάδων.

Αυτή τη στιγμή, η HotelBrain μανατζάρει περισσότερα από 155 καταλύματα σε πάνω από 64 τουριστικούς προορισμούς (βλ. τα ξενοδοχεία KATIKIES SANTORINI, MYKONOS WAVES, KEFALONIA GRAND, AQUA MARINA RETHYMNO LIVING, AEGEA BLUE CYCLADIC RESORT-ANDROS κ.α.). Παράλληλα, έχει προχωρήσει στη σύσταση θυγατρικής εταιρείας υπό την επωνυμία HotelBrain Capital, ως συνέχεια της πολύχρονης και επιτυχημένης εξειδίκευσής της στον τομέα της ολιστικής διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων.

Το bizness.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον CEO και Founder της HotelBrain, κ. Πάνο Παλαιολόγο, ο οποίος μας μίλησε για το πως ξεκίνησε η ιδέα για την εταιρεία, τα projects που έρχονται προσεχώς, καθώς και τις ευρύτερες προοπτικές του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Κ. Παλαιολόγο πείτε μας μερικά λόγια για το τι εστί HotelBrain και που δραστηριοποιείται. Πόσο έχει αναπτυχθεί η δράση της εταιρείας;

«H HotelBrain γεννήθηκε το 2000 ως εταιρεία ξενοδοχειακού management. Σήμερα έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο όμιλο φιλοξενίας, που αποτελείται από ανεξάρτητες εταιρείες οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα αναγκών, με περιφερειακή παρουσία στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Διαθέτοντας σχεδόν 20 χρόνια αποδεδειγμένη εμπειρία στον ξενοδοχειακό τομέα, ο όμιλος HotelBrain πλέον παρέχει μια πλήρη σειρά υπηρεσιών, από την πρακτική ανάπτυξη και τη συμβουλευτική διαχείριση ξενοδοχείων μέχρι την πλήρη διαχείριση τρίτων, αλλά και την παροχή λύσεων μίσθωσης βραχυπρόθεσμης ή μακροπρόθεσμης διάρκειας».

Πως γεννήθηκε η ιδέα για την ίδρυση της HotelBrain;

«H ΗotelBrain ξεκίνησε το 2000 σαν μία startup στον χώρο του τουρισμού. Παρατηρώντας εκείνη την εποχή τα boutique ξενοδοχεία στη Σαντορίνη, είδαμε καθαρά την ανάγκη που υπήρχε για επαγγελματική διαχείριση, καθώς και το αντίστοιχο κενό στην αγορά. Έτσι συστήσαμε μια εταιρεία μέσα από την οποία θα προσφέραμε υπηρεσίες διαχείρισης σε περισσότερα από ένα ξενοδοχεία. Εκείνη την εποχή φέραμε κάτι καινοτόμο, καθώς το μοντέλο του «hotel management» ήταν λίγο έως και καθόλου διαδεδομένο».

Μπορείτε να μου αναφέρετε κάποια σημαντικά projects που προτίθεστε να «τρέξετε» στο άμεσο ή πιο μακρινό μέλλον;

«Αυτή την περίοδο είμαστε μια ανάσα πριν το άνοιγμα του Nikki Beach Santorini, το οποίο δουλεύουμε σε συνεργασία με την Nikki Beach EMEA».

Είναι δείγμα ανάκαμψης της χώρας, η αύξηση των τουριστικών και ξενοδοχειακών επενδύσεων;

«Κατά τη διάρκεια της κρίσης, οι ξενοδόχοι και όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού ήταν που κράτησαν ψηλά το λάβαρο της οικονομίας της χώρας και έσωσαν την βεβαρημένη οικονομική κατάσταση φέρνοντας έσοδα και ασφαλώς σαφή δείγματα ανάκαμψης».

Υπάρχει περιθώριο για ακόμη περισσότερες επενδύσεις στον κλάδο στην Ελλάδα κι αν ναι γιατί;

«Κατά τη γνώμη μου το πολυτιμότερο όπλο της Ελλάδας, σε ο,τι αφορά την οικονομία, είναι ο τουρισμός της. Αυτό διαπιστώσαμε στο πρόσφατο παρελθόν, αυτό βλέπουμε στο παρόν και το ίδιο προβλέπεται και για το μέλλον. Η Ελλάδα έχει πολλά ακόμη να δώσει και σαφώς υπάρχουν περιθώρια για νέες επενδύσεις. Αρκεί να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με επαγγελματισμό και βέβαια να συνειδητοποιήσουμε ότι το μέλλον της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στον τουρισμό. Πράγμα που θεωρώ ότι ήδη συμβαίνει».

 

Πηγή: bizness.gr

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές