Νέα ξενοδοχειακή επένδυση για 4άστερο ξενοδοχείο στο Σύνταγμα

Νέα ξενοδοχειακή επένδυση για 4άστερο ξενοδοχείο στο Σύνταγμα

Ακόμα μία νέα ξενοδοχειακή επένδυση έχουμε στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο πλέον λειτουργεί ως μαγνήτης λόγω της εντυπωσιακής αύξησης της τουριστικής κίνησης της πόλης τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά έχουμε ένα διατηρητέο κτίριο που σήμερα δεν είναι και στην καλύτερη του κατάσταση καθώς η όψη του είναι απογοητευτική.

Η επένδυση αφορά την μετατροπή του σε boutique hotel και βρίσκεται μία ανάσα από το Σύνταγμα στην συμβολή των οδών Βουλής και Κολοκοτρώνη 7. Το συγκεκριμένο κτίριο είναι χαρακτηρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νεώτερο μνημείο.

Η ιδιοκτησία του κτιρίου ανήκει στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα το οποίο αποφάσισε να το βγάλει σε διαγωνισμό με σκοπό την αποκατάσταση του κτιρίου αλλά και την τουριστική του αξιοποίηση. Μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία προέκυψε ο πλειοδότης ο οποίος πρόκειται να το μετατρέψει σε ένα πολυτελές τετράστερο ξενοδοχείο σε μία από τις καλύτερες περιοχές του κέντρου της πόλης και ταυτόχρονα να βελτιώσει και την εικόνα του κτιρίου.

Πρόκειται για ένα από τα ιστορικά κτίρια της Αθήνας μιας και χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, όντας για την εποχή του ένα εντυπωσιακό νεοκλασσικό κτίσμα το οποίο όμως έφτασε στην σημερινή του κατάσταση λόγω της αχρησίας του εδώ και πολλά χρόνια.

Η επένδυση αναμένεται να ξεκινήσει ίσως και μέσα στο έτος με στόχο να έχει λειτουργήσει το αργότερο μέχρι το 2021.

Πηγή: bizness.gr

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές