Το Esperia Palace στη Σταδίου αναβιώνει, Ισραηλινός όμιλος επενδύει 10 εκατ. ευρώ

Το Esperia Palace στη Σταδίου αναβιώνει, Ισραηλινός όμιλος επενδύει 10 εκατ. ευρώ

Έπειτα από διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου του 2019, το 9όροφο κτήριο που ανήκει στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), συνολικής επιφάνειας 12.235 τ.μ. (Σταδίου 22 και Εδουάρδω Λω), μισθώθηκε έναντι 95.830 ευρώ μηνιαίως στον ισραηλινό όμιλο, Fattal Hotels. Εκείνος ήταν που κατέθεσε τη μεγαλύτερη πρόσφορα, αφήνοντας πίσω του τη σύμπραξη Yazbek-Marriot (σ.σ. πρόταση 94.250 ευρώ μηνιαίως), όπως επίσης και τη σύμπραξη του ομίλου Βερούκα και της Accor (σ.σ. πρόταση 90.000 ευρώ μηνιαίως).

Προσεχώς, λοιπόν, το Fattal Hotels θα προχωρήσει στην ανέγερση ενός νέου ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που παλιά στεγαζόταν το «Esperia Palace». Ένα 4άστερο ξενοδοχείο με 176 δωμάτια, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το 1993 και τις έκλεισε το 2010. Η πρόβλεψη που υπάρχει για το νέο κατάλυμα κάνουν λόγο για δημιουργία μονάδας 5 αστέρων, με το κόστος της ανακαίνισης να ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ. Ποιοι, όμως, είναι οι Ισραηλινοί που θα προχωρήσουν αυτή τη μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα;

Ο όμιλος Fattal Hotels είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός hospitality στο Ισραήλ, με τη δραστηριοποίησή του να εκτείνεται σαφώς κι εκτός της χώρας, με πολλές και πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες ανά την Ευρώπη. Η πορεία της εταιρείας μέχρι την κορυφή ήταν μεγάλη και όλα συνέβησαν χάρη στον αυτοδημιούργητο ιδιοκτήτη της, David Fattal.

Ο David Fattal εκκίνησε την καριέρα του ως σερβιτόρος, ξεκινώντας από τα χαμηλότερα «σκαλοπάτια» ιεραρχίας για να φτάσει, τελικώς, στην κορυφή. Το 1984, σε ηλικία 27 ετών, διορίστηκε Assistant General Manager του ξενοδοχείου Dan Accadia στο Χερτσλιγιά (σ.σ. πόλη του Ισραήλ). Μέχρι το 1988 είχε γίνει Γενικός Διευθυντής στο King Solomon’s Palace στην περιοχή Εϊλάτ. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1998, ο David Fattal ίδρυσε τη ξενοδοχειακή του επιχείρηση Fattal Hotels, αναλαμβάνοντας παράλληλα το διάσημο Meridien Hotel στο Εϊλάτ.

Ο πετυχημένος ισραηλινός όμιλος διατηρεί αυτή τη στιγμή:

-37 ξενοδοχεία στο Ισραήλ

-Πάνω από 160 ξενοδοχεία στην Ευρώπη (σε πόλεις όπως Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρος)

-35.760 δωμάτια

-14.000 εργαζόμενους

Ακόμη, το Fattal Hotels διαθέτει 5 ισχυρά brand names στην αγορά. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα: Herods Hotels, U Hotels, Leonardo Hotels, Hotel Rothschild 22 και NYX Hotels. Ειδικότερα τα Leonardo Hotels, δημιουργήθηκαν για να πραγματωθεί το μεγάλο άνοιγμα του ομίλου στην Ευρώπη.

 

Πηγή: bizness.gr

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές