Τα νέα Moxy που έρχονται σε Αθήνα, Κρήτη και όχι μόνο - Το επενδυτικό πλάνο για το brand στην Ελλάδα

Τα νέα Moxy που έρχονται σε Αθήνα, Κρήτη και όχι μόνο - Το επενδυτικό πλάνο για το brand στην Ελλάδα

Το Moxy Patras Marina εγκαινιάστηκε την προηγούμενη Τετάρτη και έγινε επισήμως, η πρώτη μονάδα Moxy που έρχεται στη χώρα μας. Η Marriot έχει πετύχει λίρα εκατό με τη συγκεκριμένη επωνυμία γι’ αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας, υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία νέων ξενοδοχείων με το εν λόγω brand (σ.σ. πρόθεση ανέγερσης για την ακρίβεια 50 καινούργιων Moxy σε Ευρώπη κι όχι μόνο). Σημειώνεται, παρεμπιπτόντως, ότι για τη σύσταση του brand name Moxy πίσω στο 2014, η Marriot είχε ενώσει τις δυνάμεις με την IKEA Real Estate.

Κατ’ αρχάς, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του προέδρου της Dimand, κ. Δημήτρη Ανδριόπουλου, το επόμενο Moxy θα δημιουργηθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Ομόνοια, επί της οδού Σταδίου 2. Εκεί όπου παλαιότερα, δηλαδή, στεγαζόταν το Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Το ακίνητο στο κέντρο της πρωτεύουσας αποτελεί συνιδιοκτησία του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) και της Λέσχης Αξιωματικών. Η Dimand πλειοδότησε και μίσθωσε το κτίριο για τα επόμενα 50 χρόνια (25 έτη συν δικαίωμα επέκτασης της μίσθωση για άλλα 25), αντί ενός μηνιαίου τιμήματος της τάξης των 58 χιλ. ευρώ περίπου. Να σημειωθεί πως η Dimand, κατόπιν, το υπομίσθωσε στη Marriot. Επισημαίνεται, παράλληλα, ότι υπάρχει περίπτωση εμπλοκής στην επένδυση -πιθανότατα μέσω ανάμειξης στο μετοχικό κεφάλαιο- και της Εθνικής ΠΑΝΓΑΙΑ. Άλλωστε Dimand και ΠΑΝΓΑΙΑ έχουν πολύ καλή και συχνή μεταξύ τους συνεργασία, όπως αποδεικνύεται εσχάτως κι από το παράδειγμα του Moxy Patras Marina.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που έχει εκπονηθεί, η επένδυση για το νέο Moxy στην Ομόνοια θα φτάσει τα 19 εκατ. ευρώ στο σύνολο. Η μονάδα θα είναι δυναμικότητας 200 δωματίων, 3 αστέρων, ωστόσο όπως και στα υπόλοιπα Moxy οι παροχές θα αντιστοιχούν σε 4άστερο και άνω κατηγορίας ξενοδοχείο. Καθώς η λογική όλων των Moxy έγκειται στο ότι έχουν χαμηλό λειτουργικό κόστος, αλλά πολυτελείς παροχές. Η πρόβλεψη είναι το κατάλυμα να ανοίξει τις πύλες του τον Δεκέμβριο του 2020 ή το αργότερο τον Μάρτιο του 2021.

Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο ότι θα δούμε στο μέλλον και τα Moxy Islands. Καινούργια Moxy, δηλαδή, που θα δημιουργηθούν στα μεγάλα νησιά της Ελλάδα όπως χαρακτηριστικά καθίστανται η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Κρήτη. Όταν βρεθούν τα σωστά ακίνητα στη σωστή τιμή, τότε όλα θα πάρουν το δρόμο τους για την κατασκευή. Βέβαια, όσον αφορά ειδικά την περίπτωση της Κρήτης έχει βρεθεί εκεί το κατάλληλο ακίνητο.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, παρά μόνον ότι το Moxy στην Κρήτη θα ανεγερθεί στα Χανιά, σε μία τεράστια επένδυση που αναμένεται να φτάσει τα 70 εκατ. ευρώ. Εκτός από τα νησιά, πάντως, καινούργια Moxy θα έχουμε προσεχώς σε Λάρισα και Γιάννενα. Υπενθυμίζεται πως η Dimand, η οποία έχει ήδη «τρέξει» το Moxy Patras Marina και ετοιμάζει κιόλας το Moxy στην Ομόνοια, έχει βάλει στόχο να έχει πραγματοποιήσει σε εύρος τριετίας, συνολικές επενδύσεις και projects ύψους 150 εκατ. ευρώ στον κλάδο του hospitality.

 

Πηγή: bizness.gr

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές