Η άδεια επέκτασης δόμησης που «ξεκλειδώνει» την επένδυση για το νέο Robinson Club

Η άδεια επέκτασης δόμησης που «ξεκλειδώνει» την επένδυση για το νέο Robinson Club

Τη νέα μεγάλη της επένδυση στην περιοχή Αγίου Ιωάννη του Δήμου Ιεράπετρας στην Κρήτη, ετοιμάζει η TUI Hellas. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα νέο ξενοδοχείο προδιαγραφών 5 αστέρων, για την ακρίβεια του καινούργιου Robinson Club, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της «Στέλλα Πολλάρις Κρέτα Α.Ε.». Η «Στέλλα Πολλάρις» αποτελεί θυγατρική εταιρεία της TUI, η οποία την εξαγόρασε το 2017 από τον Όμιλο «Καρατζή Α.Ε.».

Το νέο Robinson Club ξεκίνησε ως ιδέα αρκετά χρόνια πριν. Συγκεκριμένα στις 28 Αυγούστου του 2009 εγκρίθηκε η πρώτη άδεια από την πολεοδομία του Δήμου Ιεράπετρας, για τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου στην περιοχή. Τότε, φυσικά, η «Στέλλα Πολλάρις» καθίστατο στο 100% θυγατρική του Ομίλου «Καρατζής», επομένως η πρόβλεψη δεν ήταν για να δημιουργηθεί μονάδα υπό το όνομα Robinson Club που είναι της TUI. Το εν λόγω brand το έδωσε η TUI, αφού απέκτησε η ίδια την κυριότητα της «Πολλάρις».

Το 2018, προσβλέποντας στο να δημιουργήσει ένα κατάλυμα που θα κάνει αίσθηση σε όλη την Κρήτη κι όχι μόνο, η TUI θέλησε να επεκτείνει την έκταση πάνω στην οποία είχε άδεια για να χτίσει. Κι αυτό, προκειμένου να προσφέρει στο τουριστικό κοινό έναν συνολικό χώρο με πλήθος δραστηριοτήτων, πισινών, χώρους αναψυχής, bars, που θα ξεπερνούσαν κατά πολύ το αμιγώς κτίριο του ξενοδοχείου. Να δημιουργήσει, δηλαδή, μία μικρή πολιτεία, όπου κάθε επισκέπτης θα μπορεί να κάνει τα πάντα, αν επιλέξει να μείνει στην εν λόγω μονάδα. Όπως άλλωστε συμβαίνει και στα άλλα δύο Robinson Club που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, στην Αντιμάχεια της Κω (CLUB DAIDALOS, 307 δωμάτια δυναμικότητα) και στην Κυλλήνη (CLUB KYLLINI BEACH, 307 δωμάτια δυναμικότητα).

Η πολυπόθητη λοιπόν άδεια επέκταση της δόμησης ήρθε από το Υπουργείου Τουρισμού και συγκεκριμένα από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδοτήσεων Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΕΥΠΑΤΕ), στις 7/5/2019. Το 5άστερο κατάλυμα αναμένεται να είναι δυναμικότητας 800 κλινών, με δυνατότητα για δημιουργία άλλων 200 δωματίων και όπως ορίζει η άδεια δόμησης, το μέγιστο ύψος του κτιρίου θα είναι 7,5 μ. Επίσης, ο συνολικός όγκος του ορίζεται στα 87.261 μ3. Την αρχιτεκτονική μελέτη για το Robinson Club στην Ιεράπετρα συνέταξε ο κ. Αλεξανδράκης Γεώργιος, ενώ τη στατική μελέτη ο κ. Πίσσας Ιωάννης.

Σημειώνεται, ότι οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με το αρχικό τουλάχιστον προγραμματισμό, το ξενοδοχείο θα είναι σε θέση να ανοίξει τις πύλες του μέσα στο 2020. Άλλωστε μέχρι να εκδοθεί η άδεια επέκτασης δόμησης, έτρεχαν ήδη εργασίες κατασκευής εκεί. Τέλος, επισημαίνεται πως η «Στέλλα Πολλάρις Κρέτα Α.Ε.», που όπως αναφέραμε εξαγοράστηκε το 2017 από τον διεθνή τουριστικό Όμιλο TUI, κατέχει 146.000 τ.μ. γης, πάνω στη θάλασσα στην περιοχή Κουτσουνάρι Ιεράπετρας Κρήτης στο νομό Λασιθίου.

 

Πηγή: bizness.gr

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές