Ελληνικό: Αντί για αξιοποίηση φαύλος κύκλος προβλημάτων

Ελληνικό: Αντί για αξιοποίηση φαύλος κύκλος προβλημάτων

Φαύλος κύκλος προβλημάτων που τελικά αφήνουν μετέωρη την επένδυση του αιώνα στο Ελληνικό. Αυτός είναι μάλλον ο πιο ταιριαστός τίτλος σε αυτό που συμβαίνει στην υπόθεση αξιοποίησης του Ελληνικού.

Από τη μία οι "εφευρέσεις" αρχαίων, διατηρητέων, δάσους (!!!) και άλλων πολλών, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει για το πως το μεγαλύτερο όπλο ανάπτυξης του κατασκευαστικού αρχικά και μετά σχεδόν του συνόλου της ελληνικής οικονομίας, αντί να τρέχει ...σέρνεται.

Εχθές σε ένα ακόμα επεισόδιο, εξεπλάγησαν όλοι με μία κίνηση από το υπουργείο Πολιτισμού που δημιούργησε η κίνηση επανεξέτασης του χαρακτηρισμού τριών κτιρίων ως διατηρητέα, που όπως αναφέρουν δημοσιεύματα προκάλεσε ακόμα και την αντίδραση του Μαξίμου για να κλείσει η υπόθεση.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε βγήκε σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο που αναφέρει ότι «η ανάκληση έγινε ύστερα από ενδελεχή έλεγχο του σχετικού φακέλου, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχουν νέα στοιχεία τα οποία δεν συνεκτιμήθηκαν στην αρχική εξέταση ώστε να αιτιολογείται η αναπομπή του θέματος», ουσιαστικά έλυνε το ζήτημα και ένα ακόμη εμπόδιο ήρθη σε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρει το έργο.

Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη είναι πως στην τελείως παγωμένη τεχνική, κατασκευαστική και real estate αγορά ένα πλάνο που υπόσχεται δισ ευρώ στην πραγματική οικονομία πάει με βήματα χελώνας και δεν ξεκινά κάνοντας την Lamda σύμφωνα με δημοσιεύματα πολύ επιφυλακτική.

Σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα, κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι τους επόμενους μήνες, πιθανότατα το φθινόπωρο, θα υπάρξει παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού υπέρ της επένδυσης στο Ελληνικό ώστε να δοθεί το σήμα στο εξωτερικό ότι η χώρα αλλάζει σελίδα και μπορούν να έλθουν να επενδύσουν.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές