"Κολλήσαμε στο ύψος των κτιρίων" ή αλλιώς, μία νέα περιπέτεια για την Αξιοποίηση Ελληνικού

"Κολλήσαμε στο ύψος των κτιρίων" ή αλλιώς, μία νέα περιπέτεια για την Αξιοποίηση Ελληνικού

"Κολλήσαμε στο ύψος των κτιρίων". Με αυτή τη φράση έκανε γνωστό την νέα πρόκληση που πρέπει να ξεπεραστεί για να οδεύσει στην τελική ευθεία η επένδυση για την Αξιοποίηση Ελληνικού ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, από το βήμα του πολυσυνεδρίου Capital+Vision, που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Κεφάλαιο και το Capital.gr.

Όπως είναι γνωστό, στην επένδυση έχει προβλεφθεί η κατασκευή έξι ψηλών κτιρίων με το ψηλότερο να φτάνει τα 200 μέτρα. Πρόκειται το Κτίριο του Μητροπολιτικού Πάρκου που θα είναι και τοπόσημο με παρατηρητήριο στα 200 μέτρα, Κτίριο παραθαλάσσιων κατοικιών 48 ορόφων, Κτίριο μεικτών χρήσεων 50 ορόφων, διπλό κτίριο γραφείων-ξενοδοχείου, Ξενοδοχειακό κτίριο 45 ορόφων.

Ο κ.Πιτσιόρλας όπως είπε "αυτό δεν λύνεται δια νόμου, είναι θέμα αντίληψης, για να διαμορφώσουμε αντιλήψεις μέσω της διαβούλευσης για το σήμερα. Υπάρχει η πλευρά του κράτους, που είναι επιφυλακτική απέναντι στον ιδιώτη, αλλά από την άλλη πλευρά έχουν υπάρξει άπειρες κακές πρακτικές που προκαλούν αυτή τη συμπεριφορά" ενώ αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού είπε οτι "στο παρελθόν υπήρχε τεράστια κοινωνική σύγκρουση.

Όλοι οι όμοροι δήμοι ήταν αντίθετοι στο έργο. Κάναμε τεράστια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα. Ο δασάρχης από τους νόμους πρέπει να ανατρέξει σε μια παλιότερη περίοδο από το αεροδρόμιο. Αυτό το θέμα το έχουν ζήσει όλοι οι Έλληνες που πέρασαν από το δασαρχείο. Δεν μπορούμε να λέμε στο ΚΑΣ μη λες για αρχαιότητες. Στο παρελθόν υπήρξαν κακές πρακτικές και πολιτικές. Έχουμε αυστηρό αρχαιολογικό νόμο, σύγχρονη περιβαλλοντική νομοθεσία και πρέπει αυτά τα δύο να παντρευτούν. Λείπει ο διάλογος και η διαβούλευση".

Πάντως πηγές γύρω από το θέμα τονίζουν ότι το ύψος των κτιρίων ίσως αποτελεί τελικά σημαντικότερο πρόβλημα από ότι τα αρχαιολογικά και όπως όλα δείχνουν η περιδίνηση και περιπέτεια του project των 8δισ.ευρώ έχει ακόμα δρόμο μπροστά της.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές