Το σχέδιο του Δήμου Θεσσαλονίκης για το θαλάσσιο μέτωπο

Το σχέδιο του Δήμου Θεσσαλονίκης για το θαλάσσιο μέτωπο

Μαρίνες, μητροπολιτικός παράκτιος ποδηλατόδρομος, το άνοιγμα της Α΄ Προβλήτας στην πόλη, ένα επενδυτικό σχέδιο από την Παγκόσμια Τράπεζα και η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) είναι μέσα στους σχεδιασμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης για το παραλιακό μέτωπο, που εκτείνεται -στα όριά του- από την παλιά παραλία έως και τον κόλπο του Κελλαρίου.

Οι λέξεις κλειδιά που χαρακτηρίζουν τη θέση της δημοτικής αρχής για το παραλιακό μέτωπο είναι «αξιοποίηση» και «επενδύσεις». Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η προσέλκυση επενδύσεων και κυρίως. όπως επαναλαμβάνει συνεχώς ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. η πόλη να σταματήσει να έχει γυρισμένη την πλάτη στη θάλασσα. «Να έρθει ο κόσμος πιο κοντά στη θάλασσα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα σχέδια του Δήμου Θεσσαλονίκης περιγράφονται αναλυτικά μέσα στο Στρατηγικό Σχέδιο «Θεσσαλονίκη 2030», σκοπός του οποίου είναι και ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης της πόλης με τη θάλασσα και η ανάπτυξη του Θερμαϊκού. Την ίδια ώρα, μεταξύ των εμποδίων που πρέπει να υπερκεράσει ο κεντρικός δήμος για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου είναι το ιδιοκτησιακό σκέλος, καθώς υπάρχουν τμήματα που δεν είναι στα χέρια του Δήμου Θεσσαλονίκης για χρήση.

Ανάμεσά τους, όπως λέει ο Δήμαρχος, είναι το τμήμα από τον Λευκό Πύργο έως το άγαλμα του Καραμανλή, το οποίο ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και το κομμάτι του Μεγάρου Μουσικής έως το Αλλατίνη, στο τέλος της παραλίας. Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον Μάρτιο του 2016 ο Δήμος κατέφερε μέσω Μνημονίου με το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ να του παραχωρηθούν, για τα επόμενα 49 χρόνια, τμήματα των δημόσιων ακινήτων και του παραλιακού μετώπου, από το ύψος όπου βρίσκονται οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου έως το Μέγαρο Μουσικής.

 

Πηγή: voria.gr 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές