Νέα κτιριακά έργα από την ΚΤΥΠ ΑΕ στην Αττική

Νέα κτιριακά έργα από την ΚΤΥΠ ΑΕ στην Αττική

Πλούσια δραστηριότητα αναπτύσσει η ΚΤΥΠ, σε συνεργασία με τους Δήμους, για την προώθηση σημαντικών κτιριακών έργων. Πιο συγκεκριμένα στην Αττική η εταιρεία δρομολόγησε τις προηγούμενες ημέρες, 6 έργα που θα διευθετήσουν ζητήματα σχολικής στέγης στους Δήμους Ηρακλείου και Αχαρνών καθώς και το έργο για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Αναλυτικά:

Προώθηση νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου – Συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου για την υλοποίηση έργων σχολικής στέγης

Προωθείται από την ΚΤΥΠ ΑΕ η υλοποίηση του κρίσιμου και ζωτικής σημασίας για την Ανατολική Κρήτη, έργου του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου. Επιπλέον, η ΚΤΥΠ ΑΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου θα προχωρήσουν από κοινού στην υλοποίηση τεσσάρων σημαντικών έργων σχολικής στέγης.

Τα ζητήματα αυτά αποτέλεσαν τα βασικά αντικείμενα της συνάντησης που είχε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννης Χαρωνίτης με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Κρήτης, Βασίλη Λαμπρινό, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 στο Δημαρχείο Ηρακλείου.

Στην συνάντηση, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για επίλυση χρόνιων προβλημάτων και την προώθηση σημαντικών έργων που έχει ανάγκη η πόλη του Ηρακλείου, έλαβαν μέρος και οι Αντιδήμαρχοι Πέτρος Ινιωτάκης, Γιάννης Αναστασάκης και Στέλλα Αρχοντάκη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ ενημέρωσε ότι η Εταιρεία αναλαμβάνει εκ νέου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την ευθύνη υλοποίησης του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου με στόχο να επιλυθούν άμεσα οι εκκρεμότητες και να επιταχυνθεί η έναρξη της κατασκευής του.

Ακόμα, συμφωνήθηκε να προωθηθεί η συνεργασία ΚΤΥΠ ΑΕ και Δήμου Ηρακλείου για την από κοινού υλοποίηση έργων σχολικής στέγης και συγκεκριμένα για τρία νέα Νηπιαγωγεία και ένα νέο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, τα οποία θα ενισχύσουν τις σχολικές υποδομές της πόλης.

Oριστική λύση και για το 24ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών

Επιλύεται οριστικά το πρόβλημα σχολικής στέγης του 24ου Νηπιαγωγείου Αχαρνών το οποίο από τους σεισμούς του 1999, λειτουργούσε σε ακατάλληλες προκάτ αίθουσες.

Η ΚΤΥΠ ΑΕ ολοκλήρωσε εγκαίρως το έργο της μετεγκατάστασης του Νηπιαγωγείου σε νέο, κατάλληλα διαμορφωμένο σχολικό χώρο που διαθέτει μόνιμες αίθουσες βαριάς προκατασκευής οι οποίες πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Η λειτουργία του Νηπιαγωγείου θα ξεκινήσει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 παρέχοντας στα νήπια ένα σύγχρονο, φιλικό και ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Παράλληλα, η ΚΤΥΠ ΑΕ επιταχύνει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσωρινής μετεγκατάστασης και του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών το οποίο λειτουργεί κι αυτό από το 1999 σε ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας.

Η διαδικασία της μετεγκατάστασης του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών στο νέο, προσωρινό και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της χρονιάς. Αυτή τη στιγμή, η ΚΤΥΠ ΑΕ εργάζεται, μεταξύ άλλων, προκειμένου να επιλυθούν και έκτακτα προβλήματα που προέκυψαν με φθορές και καταστροφής αιθουσών και άλλων υποδομών που επισκευάστηκαν ώστε να φιλοξενήσουν προσωρινά τους μαθητές, τόσο από την πρόσφατη κακοκαιρία όσο και από εξωτερικούς παράγοντες.

Στον χώρο που απελευθερώνεται θα ανεγερθεί ένα νέο, σύγχρονο σχολείο που θα στεγάσει μόνιμα τους μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών. Ο διαγωνισμός του έργου αναμένεται να προκηρυχθεί από την ΚΤΥΠ ΑΕ μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η ΚΤΥΠ ΑΕ παραμένει προσηλωμένη στον στόχο να επιλύσει παθογένειες και προβλήματα δεκαετιών και να βάλει τέλος στην απαξίωση της εκπαιδευτικής κοινότητας και στο τριτοκοσμικό καθεστώς των λυόμενων σχολείων που αποτέλεσαν βασική επιλογή της προηγούμενης πολιτικής περιόδου.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές