Παραδόθηκε από την ΚΤΥΠ το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας

Παραδόθηκε από την ΚΤΥΠ το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας

Στους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα παραδόθηκε το νέο σύγχρονο κτίριο που στεγάζει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας, το ιστορικό «Σπαθάρη» το οποίο αποτελεί το παλιότερο σχολείο της πόλης. Το έργο κατασκευάστηκε από την ΚΤΥΠ ΑΕ στον χώρο όπου στεγαζόταν το σχολείο από το 1927 έως το 1999 όταν και κατεδαφίστηκε μετά τους σεισμούς.

Η τελετή παράδοσης του νέου σχολείου στην εκπαιδευτική κοινότητα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπης Τζούφη, του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, Άρη Βασιλόπουλου, της Αντιπροέδρου της ΚΤΥΠ ΑΕ, Στέλλας Πολίτου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας, Γιάννη Χαρωνίτη.

Στην τελετή παραβρέθηκε επίσης και η πρώην Πρόεδρος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Ιωάννα Κοντούλη η οποία βραβεύτηκε από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας για την συνεισφορά της στην υλοποίηση του έργου.

Το παρών έδωσαν επίσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττιής, Ερμιόνη Κυπριανίδου και ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1927 σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Kωνσταντινουπολίτη Αγησίλαος Σπαθάρη ο οποίος χρηματοδότησε και τις πρώτες ξύλινες εγκαταστάσεις. Ήταν το πρώτο σχολείο της πόλης. Το 1950 το αρχικό, ξύλινο, κτήριο δίνει τη θέση του σε νέο κτίριο το οποίο όμως παθαίνει μεγάλες ζημιές στο σεισμό του 1999 και τελικά κατεδαφίζεται.

Σήμερα το 1ο Δημοτικό επέστρεψε στον αρχικό του χώρο, σε ένα νέο σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, με αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, αίθουσα χημείου, βιβλιοθήκη και αίθουσες διδασκαλίας με διαδραστικούς πίνακες ενώ στο προαύλιο και γενικότερα στον περιβάλλοντα χώρο χρησιμοποιήθηκαν υλικά φιλικά στο περιβάλλον που πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές