Πειραιάς: Συστάσεις του Δήμου προς τους πολίτες για τα σκουπίδια λόγω προβλήματος στη Φυλή

Πειραιάς: Συστάσεις του Δήμου προς τους πολίτες για τα σκουπίδια λόγω προβλήματος στη Φυλή

Λόγω υπερφόρτωσης στον νέο χώρο (κύτταρο) του ΧΥΤΑ Φυλής, παρατηρούνται καθυστερήσεις στην εναπόθεση  των απορριμμάτων. Σύμφωνα με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ),  καθυστερήσεις θα υπάρξουν τουλάχιστον  μέχρι την Παρασκευή 8/2/2019.

Για τον λόγο αυτό,  καλούνται οι δημότες και οι επαγγελματίες του Πειραιά, να διαχειριστούν με τη  μεγαλύτερη δυνατή σύνεση τα απορρίμματά τους μέχρι να λειτουργήσει κανονικά ο ΧΥΤΑ.

Με αφορμή τις πολύωρες καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στον ΧΥΤΑ Φυλής με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων των δήμων του λεκανοπεδίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός έκανε νωρίτερα την παρακάτω δήλωση :

Δεν είναι η πρώτη φορά και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα είναι η τελευταία που παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα στη διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων στην Αττική, δεδομένης της ασφυκτικής στενότητας του χώρου υγειονομικής ταφής στη Φυλή και της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων.

Δυστυχώς από το 2014, οπότε λήφθηκε η "εγκληματική" απόφαση να ακυρωθούν για ιδεοληπτικές εμμονές οι διαγωνισμοί που είχαν προκηρυχθεί για την κατασκευή νέων μονάδων επεξεργασίας και κομποστοποίησης, πέρασαν πέντε χρόνια χωρίς να σημειωθεί η παραμικρή πρόοδος.

Είναι ντροπή εν έτει 2019 το σύστημα διαχείρισης αποβλήτων της Αττικής να εξαντλείται ακόμη στο σκάβουμε τα βουνά μας και θάβουμε τα σκουπίδια μας.

Η άμεση αξιολόγηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων και των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων και των τοπικών κοινωνιών είναι μονόδρομος ώστε η Αττική να κάνει ουσιαστικά βήματα στην κατεύθυνση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, μέσα από τη εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών διαλογής στην πηγή και ανακύκλωσης.

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές