Επίσκεψη Μητσοτάκη - Πατούλη στον ΧΥΤΑ της Φυλής

Επίσκεψη Μητσοτάκη - Πατούλη στον ΧΥΤΑ της Φυλής

Τον ΧΥΤΑ Φυλής επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του εργοστασίου ανακύκλωσης καθώς και του ενεργού κυττάρου της Χωματερής το οποίο έχει χρόνο ζωής μέχρι τους πρώτους μήνες του 2020.

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

Μαζί με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη επισκεφθήκαμε σήμερα το ΧΥΤΑ της Φυλής, τη μεγαλύτερη ανοικτή χωματερή της Ευρώπης, που αποτελεί μια υγειονομική βόμβα που απειλεί όλο το Λεκανοπέδιο.

Οι ευθύνες για την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση έχουν ονοματεπώνυμο. Κατά κύριο λόγο ευθύνονται η κυρία Δούρου και ο κύριος Σγουρός, που διοίκησαν την Περιφέρεια Αττικής. Έχασαν χρόνο.

Δεν προετοίμασαν εναλλακτική λύση, για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τώρα που ο ΧΥΤΑ της Φυλής εξαντλεί τις δυνατότητες του, ως τις αρχές του 2020, η κατάσταση βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η Αττική βρίσκεται ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Απαιτείται επανασχεδιασμός, συνεργασία της Περιφέρειας με το Κεντρικό Κράτος,Fast truck διαδικασίες, νέο μοντέλο διαχείρισης σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας που θα δίνει βάρος στη μείωση της παραγωγής απορριμμάτων, στην επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, στη δημιουργία υποδομών, που θα ενσωματώνουν σύγχρονες τεχνολογίες, όπως ήδη γίνεται σε άλλες περιφέρειες της χώρας και ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ.

Να σημειωθεί ότι τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Πατούλη συνόδευαν μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Σκρέκας, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κρεμλής, ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Ν. Χαρδαλιάς και ο Δήμαρχος Φυλής Χ. Παππούς.

 

ΕΔΣΝΑ: «Επικοινωνιακός αντιπερισπασμός» η επίσκεψη Μητσοτάκη-Πατούλη

Ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής χαρακτήρισε την επίσκεψη των κκ. Μητσοτάκη και Πατούλη ως «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό». Αναλυτικά το σχετικό δελτίο Τύπου:

Η άρον άρον επίσκεψη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκη, συνοδευόμενου από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, αποτελεί κλασικό επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Το μόνο που φανερώνει είναι συγκυριακό «ενδιαφέρον» και προδίδει τη χρόνια αδιαφορία εκείνων που κατείχαν θέσεις εξουσίας επί δεκαετίες, αδιαφορώντας για μια πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων που να σέβεται τον πολίτη, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Είναι οι ίδιοι που παρέτειναν επί δεκαετίες τη λειτουργία της χωματερής της Φυλής, και που τώρα, ενόψει εκλογών, επιδεικνύουν όψιμο ενδιαφέρον.

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές