Φιναλίστ στο Λονδίνο το ΣΔΙΤ Σερρών για τα 6 καλύτερα Έργα Κοινής Ωφέλειας διεθνώς

Φιναλίστ στο Λονδίνο το ΣΔΙΤ Σερρών για τα 6 καλύτερα Έργα Κοινής Ωφέλειας διεθνώς

Μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση απέσπασε χθες η Ελλάδα με το έργο ΣΔΙΤ για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Σερρών, που υλοποιείται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη  λειτουργία του.

Το έργο πέτυχε να προκριθεί στα 6 καλύτερα, σε διεθνές επίπεδο, στην κατηγορία "Best Utilities Projects in 2019" για Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή στα πλαίσια του θεσμού των "Partnership Awards" που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Λονδίνο, τοποθετώντας με αξιώσεις τη χώρα μας στον διεθνή χάρτη των έργων ΣΔΙΤ, τόσο όσον αφορά την ποιότητα τους σε επίπεδο εκτέλεσης των σχετικών έργων όσο και της «ευλαβικής» τήρησης των απαιτητικών χρονοδιαγραμμάτων.

Ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, κος Νίκος Μαντζούφας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκδήλωσε την ικανοποίησή του για την ελληνική παρουσία σε έναν θεσμό με διεθνή χαρακτήρα όπου διαγωνίζονται έργα υψηλού επιπέδου. Άλλωστε, όπως είχε σχολιάσει ο ίδιος το προηγούμενο διάστημα μετά τη γνωστοποίηση της ελληνικής υποψηφιότητας, η εν λόγω διάκριση είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας της χώρας, της Τοπικής-Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, της ιδιωτικής αγοράς και της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ που παράγουν έργα υψηλού επιπέδου με πλήρη διαφάνεια.

Την τιμητική της είχε χθες η Ενέργεια, εφόσον τα έργα που τελικά κατέλαβαν τις 2 πρώτες θέσεις στην κατηγορία Best Utilities Project (η οποία περιλαμβάνει επίσης έργα Διαχείρισης Αποβλήτων, Ενέργειας, Υδάτων και Τηλεπικοινωνιών) είναι τα:

- Stage 1 of the 400 MW CCGT Bridge Power Project in Tema (Ενέργεια, Γκάνα) - ΧΡΥΣΟ

- Overturingen Wind Farm (Ενέργεια, Σουηδία)- Project Gas to the West (Ενέργεια, Ηνωμένο Βασίλειο) - ΑΡΓΥΡΟ

Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων του Ν. Σερρών είναι η πρώτη μονάδα που υλοποιείται από τις συνολικά 3 που έχουν σχεδιαστεί για την Κεντρική Μακεδονία. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 36,2 εκατ. ευρώ (συμβολή ΕΣΠΑ 15,2 εκατ. ευρώ). Φορέας υλοποίησης και Αναθέτουσα Αρχή της σύμβασης είναι ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας. Στην ανάδοχο Ανώνυμη Εταιρεία Ειδικού Σκοπού με την επωνυμία ΣΙΡΡΑ Α.Ε. που υλοποιεί τη σύμπραξη συμμετέχουν εταιρείες INTRAKAT Α.Ε., ARCHIRODON και ENVITEC Α.Ε.

 

Φίλιππος Παναγόπουλος-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές