Ιωάννινα: Οι πεζοδρομήσεις κερδίζουν έδαφος

Ιωάννινα: Οι πεζοδρομήσεις κερδίζουν έδαφος

Τα Γιάννενα, αφού κουράστηκαν να παλεύουν με τα αυτοκίνητα, αποφάσισαν να κάνουν τα πρώτα βήματα στις πεζοδρομήσεις πριν από μια οκταετία περίπου. Το αίτημα των πεζών, εξάλλου, να διεκδικήσουν τον χώρο τους και την ασφάλειά τους στο αστικό τοπίο ήταν επίμονο. Όπως ζητούμενο ήταν και μια πόλη πιο φιλική, που να μην τους πνίγει με τα αυτοκίνητά της και που να τους επιτρέπει κι άλλες επιλογές, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο.

Και έτσι κάπως ξεκίνησαν… Μελανίδη, Γούναρη, Σούτσου, Μουλαϊμίδου, Μπότσαρη, Καλλάρη, Σούτσου: Μοιάζουν πια σαν να ήταν πάντα πεζόδρομοι. Από τις εύκολες πεζοδρομήσεις της πόλης, λόγω της θέσης τους, της μικρής έκτασής τους, της περιορισμένης κυκλοφορίας αυτοκινήτων την εποχή που ήταν δρόμοι και της έλλειψης του έντονου εμπορικού στοιχείου.


Το ίδιο ισχύει και με κάποιες πεζοδρομήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό στην πόλη, όπως στην Αραβαντινού και στην Κωλέττη. Οι τολμηρές πεζοδρομήσεις είναι χωρίς αμφιβολία αυτές του εμπορικού κέντρου. Αν και αυτές δεν έχουν τελειώσει –με τη Ζυγομάλλη και τη Γρ. Σακκά να έχουν πλακοστρωθεί πάντως-, γίνεται αντιληπτό ότι το εμπορικό κέντρο, ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης, αρχίζει να μεταμορφώνεται σε έναν διαφορετικό τόπο, με άλλα γνωρίσματα.

Η συνολική εικόνα των πεζοδρομήσεων θα διαμορφωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, όταν και θα τελειώσει το έργο που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) με κόστος 3,4 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή, ο δρόμος που «δουλεύεται» είναι η Μιχ. Αγγέλου, η οποία θα πεζοδρομηθεί μέχρι τη συμβολή της με την οδό Χαρ. Τρικούπη. Ολοκληρωμένοι θα είναι οι πεζόδρομοι όταν θα φυτευτεί το πράσινο και θα γίνει η τοποθέτηση του αστικού εξοπλισμού.

Σίγουρα, οι πεζοδρομήσεις αποτελούν από τις καλές παρεμβάσεις σε μια πόλη, αρκεί αυτές να προστατεύονται και να είναι λειτουργικές. Αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει κανένα από τα δύο. O μόνιμος κίνδυνος που ελλοχεύει, είναι η άμεση κατάληψή του από σταθμευμένα ή ακόμα και διερχόμενα αυτοκίνητα και μηχανάκια. Η κίνηση των πεζών δεν δυσχεραίνει μόνο από τις παράνομες στάσεις και σταθμεύσεις των αυτοκινήτων αλλά και από την τροφοδοσία των καταστηματαρχών, η οποία δεν γίνεται στα ωράρια που προβλέπει η νομοθεσία.

Το σημαντικότερο ίσως, αλλά και δυσκολότερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι αυτό της στάθμευσης, καθώς η πεζοδρόμηση αφαιρεί ένα σημαντικό αριθμό θέσεων πάρκινγκ. Οι οδοί Χαρ. Τρικούπη και Πυρσινέλλα καθημερινά, και σχεδόν όλες τις ώρες, είναι φρακαρισμένες, με τους περισσότερους οδηγούς να αναζητούν πάρκινγκ περιμετρικά των κλειστών δρόμων.
 
Τα Μπεζεστένια περιμένουν τη ΔΕΗ
Ένα άλλο δίκτυο πεζοδρομήσεων έχει δρομολογηθεί από τη ΔΕΗ. Πρόκειται για το έργο με τον τίτλο «Αναπλάσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Μπεζεστένια)» με συνολικό προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Το έργο αυτό δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, αν και η σύμβαση υπογράφηκε πριν από τρεις μήνες. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βασίλη Μασσαλά, η αιτία της καθυστέρησης οφείλεται στη ΔΕΗ.

Η πρώτη απαραίτητη εργασία που πρέπει να γίνει, είναι η υπογειοποίηση του δικτύου, κόστους 200.000 ευρώ. Για την εργασία αυτή, η ΔΕΗ, αν και προπληρώνεται, δεν «τρέχει» τη διαδικασία. «Περιμέναμε τρεις μήνες τα τιμολόγια και τώρα περιμένουμε να φέρει την ασφαλιστική ενημερότητα» τονίζει ο κ. Μασσαλάς. Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, θα πεζοδρομηθούν όλοι οι δρόμοι που περιβάλλονται από τις οδούς Κουντουριώτη, Τοσίτσα, Ευαγγελίδη, Κάτσαρη, Ζάππα, Καλλάρη, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα σύστημα οδών ήπιας κυκλοφορίας.

agon.gr

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές