Διχάζει ο νέος ποδηλατόδρομος στην Κομοτηνή

Από τις οδούς Δημοκρίτου, Ορφέως, Γ. Κακουλίδη - Στ. Κυριακίδη Ν. Ζωίδη - Απ. Σούζου διέρχεται ο ποδηλατόδρομος της Κομοτηνής, έργο το οποίο συμπεριλήφθηκε στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπλασης του Δήμου Κομοτηνής. Στο πλαίσιο κατασκευής του, ξεκίνησαν τους τελευταίους μήνες εργασίες αλλαγής των πεζοδρομίων με ειδικές προειδοποιητικές σημάνσεις και φωτισμούς για την ασφαλή κίνηση των ποδηλάτων, αλλά και των πεζών στους νέους οριοθετημένους διαδρόμους. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2,7 εκ ευρώ και δικαιούχος του ο Δήμος Κομοτηνής, ενώ μετά από υπογραφή του περιφερειάρχη, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας - Θράκης 2007 -2013.

ΔΕ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ

Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην οδό Ν. Ζωίδη, και σύντομα αναμένεται να προχωρήσουν και στους υπόλοιπους δρόμους από όπου διέρχεται ο δακτύλιος. Μέχρι εδώ όλα καλά, γιατί από εδώ και στο εξής ξεκινούν τα προβλήματα. Εκφράζονται κυρίως από τους καταστηματάρχες των οδών Δημοκρίτου και Ορφέως οι οποίοι με ένα στόμα-μια φωνή λένε «όχι» στην χάραξή του. Δε διαφωνούν με το έργο, αλλά τη διαδρομή του ποδηλατόδρομου, εκφράζοντας ενστάσεις ως προς τη μελέτη, τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, αλλά και τα δεδομένα που λήφθηκαν υπόψη προκειμένου να εκπονηθεί. Περίπου 100 καταστηματάρχες, έμποροι, ιδιοκτήτες κατοικιών είναι αυτοί που διαμαρτύρονται και μάλιστα αναμένεται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη μέσω του νομικού τους εκπροσώπου, Νίκο Σπύρου.

ΑΛΛΑΞΕ Η ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΞΗ

Το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι ο ποδηλατόδρομος χαράχτηκε βιαστικά και δε λήφθηκαν υπόψη, ούτε καν οι βασικές ανάγκες των καταστημάτων. Αυτό επισημαίνουν σε έγγραφο τους, στο οποίο αναλύουν τα επιχειρήματα τους κατά της κατασκευής του ποδηλατοδρόμου με τη σημερινή του όμως μορφή.  Σε αυτό αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι: το συγκεκριμένο έργο αφορά όχι ένα πλήρες δίκτυο, αλλά ένα μικρό δακτύλιο αποκομμένο κατά τα άλλα από τις υπόλοιπες γειτονιές της πόλης μας. Δεν απαντάται το ερώτημα πως θα φτάσει στο δακτύλιο ο ποδηλάτης, κάτοικος των Στρατώνων ή του σταθμού ή του νοσοκομείου ή της Εκτενεπόλ κτλ.». Επιπλέον επισημαίνεται ότι ξεκίνησε βιαστικά με ανάθεση σύνταξης της μελέτης τον Σεπτέμβριο του 2009 σε γραφείο των Αθηνών, παραλήφθηκε το Δεκέμβριο του 2011 και το 2012 εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Τον Μάρτιο προκηρύχτηκε και τον Ιούνιο ξεκίνησαν οι εργασίες του».  Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι άλλαξε η αρχική του χάραξη, χωρίς να γίνει γνωστό για ποιο λόγο, ενώ «άλλαξε, χωρίς διαβούλευση και τελικά εκτελείται διαφοροποιημένη διαδρομή». Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στους επίμαχους δρόμους, Δημοκρίτου και Ορφέως, είναι χαρακτηρισμένοι ως εθνικό οδικό δίκτυο και υπάγεται σε ειδικό νομοθετικό καθεστώς για κυκλοφοριακές παρεμβάσεις τέτοιου τύπου.

Στις δυο συγκεκριμένες οδούς πολεοδομικά απαγορεύονταν η σύσταση χώρων στάθμευσης στις κείμενες οικοδομές, οπότε τα αυτοκίνητα των ενοίκων, που είναι ουκ ολίγα, ως πυκνοκατοικημένη περιοχή, βρίσκουν υποχρεωτικά χώρο στάθμευσης επί των οδών αυτών. «Από την μελέτη, χρησιμοποιήθηκε ως διαδρομή του ποδηλατοδρόμιου, όχι το μέσον, η νησίδα που είναι αρκούντος πλατιά και εύκολα διαμορφώσιμη στις δύο εν λόγω οδούς, αλλά χρησιμοποιήθηκε το μέρος του πεζοδρομίου και μέρος των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας, με συνέπεια και δεδομένης της ρυμοτομίας της περιοχής, όλα σχεδόν τα εμπορικά καταστήματα, να αποκλείονται από την επικοινωνία τους με την οδό. Δηλαδή δεν προβλέφθηκε η φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων και η εν γένει δυνατότητα προμήθειας και τροφοδοσίας των καταστημάτων μας».

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ

Ο κ. Σπύρου μιλώντας στο «Χ», δήλωσε πως οι κάτοικοι προτείνουν, ακόμα και τώρα, να εξετασθεί ο επανασχεδιασμός και η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ μεγαλύτερου δικτύου ποδηλατοδρόμων ώστε να εξυπηρετηθεί πραγματικά ο ποδηλάτης σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Όσον αφορά ειδικά στους δρόμους Ορφέως και Δημοκρίτου, προτείνεται να αλλάξει οπωσδήποτε ο σχεδιασμός του ποδηλατοδρόμου και να διέλθει από το μέσον, δηλαδή από τη νησίδα ακόμη και με κάλυψη της οδού όπου είναι απαραίτητο. Αυτό θα επιτρέψει αφενός τη δημιουργία επιπλέον χώρων στάθμευσης οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας των οδών και αφετέρου δε θα αποκλείσει την τροφοδοσία των καταστημάτων».

Ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε στις συναντήσεις που ήδη έχουν γίνει με τη δημοτική αρχή, τα Επιμελητήρια της Ροδόπης καθώς και τον εμπορικό σύλλογο, ενώ αναμένεται συνάντηση και με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ. Ο ίδιος μετέφερε το αίτημα των διαμαρτυρόμενων πολιτών και καταστηματαρχών να συζητηθεί το θέμα και στο δημοτικό συμβούλιο, όπου θα μπορέσουν να εκφραστούν και  επισημάνουν να προβλήματα τους. «Οι άνθρωποι αυτοί έχουν σοβαρές αμφιβολίες και βεβαιότητα ότι θα πάνε για  κλείσιμο τα καταστήματα τους, διότι μπορεί κανείς να φανταστεί τι επιπτώσεις θα έχει η αδυναμία πρόσβασης οχημάτων, ή εκφόρτωση έξω από ένα κατάστημα. Τι ουρές αυτοκινήτων θα δημιουργούσε αυτό; Από τις οδούς Δημοκρίτου και Ορφέως περνάνε 600 αυτοκίνητα κάθε ώρα. Αν για πέντε λεπτά σταματήσει ένα όχημα φορτοεκφόρτωσης τι προβλήματα θα προκαλέσει;» αναρωτήθηκε ο κ. Σπύρου.

Πηγή: ΧΡΟΝΟΣ

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές