Κρήτη: Σε δημοπράτηση αποχετευτικό έργο 7,6εκατ.ευρώ στην Αγία Πελαγία

Κρήτη: Σε δημοπράτηση αποχετευτικό έργο 7,6εκατ.ευρώ στην Αγία Πελαγία

Σε δημοπράτηση είναι και επίσημα το σημαντικό έργο για την Αποχέτευση Αγίας Πελαγίας στο Δήμο Μαλεβιζίου στην Κρήτη. Το έργο είναι από τα σημαντικότερα που θα εκτελεστούν στην Κρήτη στην παρούσα προγραμματική περίοδο.

Το κόστος του έργου είναι 7,68εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 6,2εκατ.ευρώ). Το έργο θα δημοπρατηθεί στις 28 Νοεμβρίου 2017 και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών εταιρειών λόγω της έλλειψης νέων έργων.

Η διάρκεια των έργων ορίστηκε σε 24 μήνες και εφόσον η σύμβαση υπογραφεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι τότε συνολικά το τμήμα θα λειτουργήσει στα μέσα του 2021.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στο πλαίσιο του Ε.Π. ΚΡΗΤΗ 2014-2020 και από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΜ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το δημοπρατούμενο έργο περιλαμβάνει τα εξής:

α)Την κατασκευή δύο σηπτικών δεξαμενών-αντλιοστασίων στη Λυγαριά και Αγία Πελαγία αντίστοιχα, ενός προκατασκευασμένου αντλιοστασίου στην παραλία της Αγίας Πελαγίας και χρήση της υφιστάμενης σηπτικής δεξαμενής του Μαδέ με την προσθήκη του απαραίτητου Η/Μ εξοπλισμού.

β)Την κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης με βαρύτητα του οικισμού Αγίας Πελαγίας και της παραλίας της Λυγαριάς καθώς και τους εξωτερικούς αγωγούς μεταφοράς των λυμάτων (καταθλιπτικούς και βαρυτικούς) από τους τρεις οικισμούς στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της Αγίας Πελαγίας. Προβλέπεται και η αντικατάσταση υφιστάμενων αγωγών ύδρευσης όπου χρειαστεί

γ) Την κατασκευή κιβωτοειδών & κυκλικών οχετών ομβρίων των οικισμών Αγίας Πελαγίας& Μαδέ.

ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές