Υπεγράφη και ξεκινά το μεγάλο αποχετευτικό έργο στο Χορτιάτη

Υπεγράφη και ξεκινά το μεγάλο αποχετευτικό έργο στο Χορτιάτη

Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικαία για το σημαντικό έργο κατασκευής αποχέτευσης στη Δημοτική Ενότητα του Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη. Φορέας Υλοποίησης είναι ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΤΕ που έδωσε προσφορά πάνω από 56%. Η σύμβαση υπεγράφη στις 7 Μαϊου 2019.

Το αρχικό κόστος του έργου ήταν 10,81εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 8,72εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου και η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στις 30 Νοεμβρίου. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 900 ημέρες (περίπου 30 μήνες), οπότε τα έργα εφόσον δεν καθυστερήσουν κατά τη διάρκεια της κατασκευής τότε θα πρέπει να ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο του 2021 (χωρίς να συνυπολογίζονται τυχόν παρατάσεις).

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής - Π.Δ.Ε. με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το ποσό των 7.561.695,47 EUR. Το υπόλοιπο ποσό του 1 160 538,26 EUR, από πόρους του κυρίου του έργου της Δ.Ε.Υ.Α. Πυλαίας - Χορτιάτη,Στο διαγωνισμό αναμένεται να δώσουν το παρών αρκετές τεχνικές εταιρείες.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το παρόν έργο αφορά στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης λυμάτων στη Δ.Ε. Χορτιάτη και περιλαμβάνει:

— την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων στον οικισμό του Χορτιάτη, συνολικού μήκους 8.100 μ. περίπου,

— την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων στον οικισμό του Ασβεστοχωρίου, συνολικού μήκους 13.200 μ. περίπου,

— τον κεντρικό συλλεκτήριο αγωγό μεταφοράς λυμάτων, που αποτελείται από αγωγούς βαρύτητας μήκους

4.300 μ. περίπου και διπλούς καταθλιπτικούς αγωγούς μήκους 3.000 μ. περίπου, από τον οικισμό του Χορτιάτη μέχρι τον υφιστάμενο αγωγό - μεταφορέα Ασβεστοχωρίου - Πεύκων - Αντλιοστασίου «Μύλων»,

— την κατασκευή κεντρικών αντλιοστασίων Χορτιάτη ΚΑ-1 και ΚΑ-2, με τον απαραίτητο εξοπλισμό και σύστημα αυτοματοποιημένου ελέγχου.

ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές