Περιφερειακή Θεσσαλονίκης: Υπεγράφη και ξεκινά το έργο στο τήμα Εύοσμος-Ευκαρπία

Περιφερειακή Θεσσαλονίκης: Υπεγράφη και ξεκινά το έργο στο τήμα Εύοσμος-Ευκαρπία

Σε τροχιά κατασκευής το μεγαλύτερο οδικό έργο για τη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για το πρώτο τμήμα της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής. Το έργο έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

Ανάδοχος του έργου είναι η INTRAKAT που υπέγραψε τη σύμβαση με την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» την 26.06.2013, για την κατασκευή του έργου «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Βελτίωση-Αναβάθμιση Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης από Α/Κ Κ5(Χ.Θ. 0+000-Περιοχή Νοσ. Παπαγεωργίου) έως Α/Κ Μακρυγιάννη (Χ.Θ. 3+200) (57.4a)», προϋπολογισμού 41,43 εκατ. ευρώ προ ΦΠΑ.

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση - αναβάθμιση της Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης από την περιοχή του Α/Κ Κ5 (Χ.Θ. 0+000 - περιοχή Νοσ. Παπαγεωργίου) έως τον Α/Κ Μακρυγιάννη (Χ.Θ. 3+200).

Στις εργασίες περιλαμβάνονται η δημιουργία δύο νέων ανισόπεδων κόμβων (ΑΚ14 25ης Μαρτίου και Α/Κ Μακρυγιάννη), η αναβάθμιση του Α/Κ Λαγκαδά, η αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, κεντρικής νησίδας (βάσει νέων προδιαγραφών) και ασφαλτοτάπητα σε όλο το μήκος του τμήματος καθώς και παρεμβάσεις στο παράπλευρο και τοπικό δίκτυο.

Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, φωτισμού, σήμανσης, ασφάλειας, οικοδομικών και πρασίνου. Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 28 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης.

Το επόμενο διάστημα αναμένεταιη υπογραφή και του δεύτερου έργου από την Εγνατία Οδό που αφορά το τμήμα Α/Κ 16-Α/Κ Μακρυγιάννη που ανάδοχος έχει αναδειχθεί η Δομοτεχνική.

ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές