Η ΤΕΚΑΛ αναλαμβάνει τα έργα ολοκλήρωσης του Ανισόπεδου Κόμβου 16 της Περιφερειακή Θεσσαλονίκης

Η ΤΕΚΑΛ αναλαμβάνει τα έργα ολοκλήρωσης του Ανισόπεδου Κόμβου 16 της Περιφερειακή Θεσσαλονίκης

Η γνωστή τεχνική εταιρεία ΤΕΚΑΛ είναι ο ανάδοχος των έργων της εργολαβίας-σκούπας που ολοκληρώνει τον Ανισόπεδο Κόμβο Κ16 που ενώνει τον ΠΑΘΕ με την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com η ΤΕΚΑΛ μειοδότησε με ποοσστό 53,67%.

Το έργο έχει κόστος 38,2εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 30,81εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση του πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου και η αποσφράγιση των προσφορών έγινες στις 6 Νοεμβρίου 2018. Να θυμίσουμε πως ο Ανισόπεδος Κόμβος 16 έχει ήδη δοθεί στην κυκλοφορία αλλά όχι σε όλη του την έκταση και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους πολυκόμβους σε όλη τη χώρα εξυπηρετώντας ταυτόχρονα 8 διαφορετικές κατευθύνσεις.

Η διάρκεια των έργων είναι 48 μήνες και εφόσον τα έργα ξεκινήσουν μέχρι το καλοκαίρι τότε θα ολοκληρωθούν στα μέσα του 2023. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στο έργο προβλέπεται και παράταση της διάρκειας του εφόσον κριθεί απαραίτητο. Η ΤΕΚΑΛ έχει αναλάβει και άλλα μεγάλα οδικά έργα και αυτό που ξεχωρίζει ήταν η Περιφερειακή Κατερίνης με κόστος πάνω από 50εκατ.ευρώ ενώ είναι γνωστή και για τα μεγάλα λιμενικά έργα που έχει πραγματοποιήσει στο λιμάνι του Πειραιά με κορυφαίο εκείνο για την Προβλήτα ΙΙΙ στο Ικόνιο.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο έχει σκοπό τη διάνοιξη και κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου (service roads), παράλληλα τής Ε.Π.Ο.Θ. και εκατέρωθεν αυτής, από τον κόμβο της Συμμαχικής Οδού μέχρι τη συμβολή της Ε.Π.Ο.Θ. με την οδό Πόντου, την ολοκλήρωση της κατασκευής της οδού Πόντου, την αναμόρφωση της Ε.Π.Ο.Θ. στο τμήμα από την περιοχή του κόμβου της Συμμαχικής Οδού μέχρι τη συμβολή της με την οδό Πόντου και την ανακατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε., εκατέρωθεν του σημείου της νοητής συμβολής του με την Ε.Π.Ο.Θ.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές