Οδικός Άξονας Πατρίδα-Νάουσα: Η Αθωνική Τεχνική μειοδότης ολοκλήρωσης του έργου

Οδικός Άξονας Πατρίδα-Νάουσα: Η Αθωνική Τεχνική μειοδότης ολοκλήρωσης του έργου

31,5 εκ.ευρώ το κόστος

Μετά από πολλές καθυστερήσεις, άγονους διαγωνισμούς και άτυχους αναδόχους τα έργα στον οδικό άξονα Πατρίδα-Νάουσα θα ξαναρχίσουν μετά το καλοκαίρι. Η επαναδημοπράτηση του έργου «ΥΠΟΛΕΙΠΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΤΡΙΔΑ – ΝΑΟΥΣΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ» του οδικού άξονα ΒΕΡΟΙΑ– ΝΑΟΥΣΑ – ΣΚΥΔΡΑ» έγινε στις 14 Μαϊου και η συμμετοχή αυτή τη φορά ήταν ικανοποιητική.

Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η Αθωνική Τεχνική με ποσοστό έκπτωσης 36,70%. Τώρα εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις ή άλλα συνήθη προβλήματα στον διαγωνισμό, θα έχουμε την αποστολή της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο, την παρουσιάση στη Βουλή και ακολούθως την υπογραφή της σύμβασης. Αυτό υπολογιστικά το περιμένουμε το ερχόμενο Φθινόπωρο καθώς οι παραπάνω διαδικασίες είναι δυστυχώς ιδιαίτερα χρονοβόρες. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 31.500.000 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ).

Αν όντως τα έργα ξεκινήσουν Πριν από λίγους μόλις μήνες το ypodomes.com είχε μεταφέρει την είδηση ότι ετοιμάζεται η επαναδημοπράτηση του έργου το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ . Ένα από τα σημαντικά στοιχεία του νέου διαγωνισμού είναι η διάρκεια του που είναι  660 ημέρες  (22 μήνες)  από την ανάθεση της σύμβασης.

Υπολογιστικά αν το έργο έχει ανάδοχο και η σύμβαση υπογραφεί μέχρι το Φθινόπωρο, το καλοκαίρι του 2015 θα είναι έτοιμο να δοθεί στην κυκλοφορία δίνοντας τέλος σε ένα σήριαλ που θα έχει κρατήσει περίπου 10 χρόνια από την στιγμή που δημοπρατήθηκε για πρώτη φορά το έργο.

ΕΡΓΟ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ
Το έργο το είχε ξεκινήσει άλλη εταιρεία πριν από αρκετά χρόνια αλλά το έργο σταμάτησε καθώς παρατηρήθηκε το φαινόμενο των τεράστιων αποζημιώσεων για τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο Αντιπεριφερειάρχης τα ποσά ήταν τόσο μεγάλα που ξεπερνούσαν ακόμα και το ποσό για όλο το έργο!

Λόγω αυτής της κατάστασης συμφωνήθηκε το 2010 να διαλυθεί η εργολαβία και έκτοτε την ψάχνουμε. Πλέον όλα συνηγορούν για happy end  και επανεκκίνηση των εργασιών την ερχόμενη Άνοιξη. Στην παρούσα κατάσταση από τα 7,5 χλμ του κομματιού Πατρίδα – Σ.Σ. Νάουσας έχουν κατασκευασθεί τα 4,5χλμ., δηλαδή απομένουν άλλα 3 χλμ για να ολοκληρωθεί.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Πλήρης κατασκευή οδού μήκους 7,7 χλμ. με συνολικό πλάτος διατομής 21,50 μ. με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση πλάτους 3,50 μ. έκαστη, ενδιάμεση νησίδα πλάτους 4,00 μ. και ΛΕΑ πλάτους 1,75 μ. Πλήρης κατασκευή παράπλευρου δικτύου με συνολικό πλάτος διατομής ασφαλτικού 7,00 μ. με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους 3,00 μ. έκαστη και έρεισμα εκατέρωθεν πλάτους 0,50μ.

Κατασκευή δύο ισοπέδων κόμβων: Πατρίδας – Αγ. Γεωργίου στη ΧΘ 7+680,00 και Τριλόφου – Αγ. Γεωργίου στη ΧΘ 9+991,82 και του ανισοπέδου κόμβου Νάουσας στη ΧΘ 14+248,27.
Κατασκευή οδού προς Αγ. Γεώργιο, με αρχή τη συμβολή της με την αρτηρία στη ΧΘ 7+680,00 και μέχρι τη συμβολή της με την υφιστάμενη οδό προς Άγ. Γεώργιο, μήκους
1031,68 μ.

Σημειώνεται ότι η προτεινόμενη παρέμβαση αποτελεί έργο – γέφυρα με το Γ΄ΚΠΣ. Το διαχωριστικό σημείο μεταξύ των ΤΔΕ του Γ΄ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ, σχετικά με την
εργολαβία, είναι: ως προς το φυσικό αντικείμενο, η 1η τελική προσωρινή επιμέτρηση και ως προς το οικονομικό αντικείμενο ο 8ος λογαριασμός.

Ypodomes.com


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για έργα στην Κεντρική Μακεδονία πατώντας εδώ.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές