Το 2017 και με νέο ανάδοχο η ολοκλήρωση της Μικρή Περιμετρικής Πάτρας

Το 2017 και με νέο ανάδοχο η ολοκλήρωση της Μικρή Περιμετρικής Πάτρας

 

Δεύτερη παράταση με ταυτόχρονη αλλαγή στον ανάδοχο έχουμε σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com στο έργο της ολοκλήρωσης της Μικρής Περιμετρικής Πάτρας. Το έργο έχει ταλαιπωρήσει την πόλη καθώς πρόκειται για έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια.

Σχετικά με την παράταση, με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το έργο παρατάθηκε μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016 και ουσιαστικά στέλνει την λειτουργία του δρόμου στο 2017.

Ταυτόχρονα έχουμε και αλλαγή στον ανάδοχο καθώς σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έγινε δεκτή η αίτηση της αρχικής αναδόχου "ΔΟΜΟΚΑΤ ΑΕ" να υποκατασταθεί. Η εταιρεία που πλέον συνεχίζει και αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο είναι η "ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ".

Να θυμίσουμε πως πέρυσι είχε δοθεί μία πρώτη παράταση για τις 31.12.2015. Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 27εκ.ευρώ. Έτσι συνεχίζεται για αρκετό χρόνο ακόμα το έργο με τίτλο "ολοκλήρωση της Μικρής Περιμετρικής Πατρών και της κατασκευής αγωγού ομβρίων Σ1 της περιοχής Αρόης".

Τα έργα έχουν παρουσιάσει σημαντικές καθυστερήσεις λόγω προβλημάτων με την προηγούμενη εργολαβία αλλά και λόγω της καλοκαιρινών capital controls.

Η ιστορία του έργου είναι μακρά καθώς είχε ξεκινήσει μία εργολαβία εδώ και χρόνια που δυστυχώς κατερρευσε. Ακολούθησε επαναδημοπράτηση τον Νοέμβριο του 2013 και η υπογραφή της σύμβασης τον Μάιο του 2014.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) “Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.). Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 21.951.219,51 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ). Η αρχική διάρκεια των εργασιών ορίστηκε σε 14 μήνες από την ανάθεση της σύμβασης δηλαδή για τον περασμένο Ιούλιο. Το έργο ήταν ένα από τα συνεχή αιτήματα των φορέων της Πάτρας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
 

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές