Περιφερειακός Κατερίνης: Οι απαλλοτριώσεις έφεραν παράταση μέχρι τον Μάρτιο του 2017

Περιφερειακός Κατερίνης: Οι απαλλοτριώσεις έφεραν παράταση μέχρι τον Μάρτιο του 2017

Τα μεγάλα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις έφεραν ως φυσικό αποτέλεσμα την μεγάλη παράταση που δόθηκε στο έργο της αποπεράτωσης του Περιφερειακού Κατερίνης.

Το έργο που ξεκίνησε το 2013 με στόχο να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2016, κόλλησε στις απαιτήσεις των απαλλοτριώσεων, ενώ πριν από λίγους μήνες δόθηκε ένα μέρος των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες, της τάξης των 4,5 εκ. ευρώ. Να σημειώσουμε πως το έργο είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Μακεδονία-Θράκη του προηγούμενου ΕΣΠΑ και θα ολοκληρωθεί με πόρους του ΠΔΕ.

Το έργο της Παράκαμψης Κατερίνης είναι από τα σημαντικότερα οδικά έργα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ένα από τα μεγαλύτερα αστικά οδικά έργα στην Ελλάδα με κόστος 56,5εκ.ευρώ. Περιλαμβάνει εργασίες σε μήκος 10χλμ για δρόμο με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, στηθαίο ασφαλείας και σημαντικά τεχνικά έργα.

Ανάδοχο σχήμα είναι η Κ/Ξ Πετρής-Αναστηλωτική με 29,63%. Το έργο θα λύσει σημαντικά προβλήματα από τη διαμπερή κίνηση στο κέντρο της πόλης, ενώ θα βοηθήσει στην μείωση της χρονοαπόαστασης της Κατερίνης και των χωριών-προαστίων της.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ
Το έργο έχει χαρακτηρισθεί ως δευτερεύουσα εθνική οδός και εντάσσεται στο εθνικό οδικό δίκτυο. Με βάση το χαρακτηρισμό, τη λειτουργικότητα του αλλά κυρίως τον πολύ υψηλό αναμενόμενο φόρτο, η διατομή της οδού περιλαμβάνει συνολικό εύρος κατάληψης περίπου 29 μέτρα.

Θα διαθέτει διαχωριστική νησίδα και καθοδηγητική λωρίδα και ΛΕΑ. Το συνολικό οδικό μήκος είναι 10.3χλμ. Μαζί με το κυρίως έργο θα κατασκευαστεί και παράπλευρο οδικό δίκτυο διπλής κατεύθυνσης.

Στα πλαίσια της εργολαβίας θα κατασκευαστούν 5 ισόπεδοι κόμβοι ( Κόμβοι: Ν.Εφέσου, Αγίου Δημητρίου, Νοσοκομείου, Γανόχωρας, και ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Κατερίνης), δύο μεγάλες γέφυρες, 136 και 106 μέτρων, τρεις κάτω διαβάσεις κλπ.

ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές