Λάρισα: Σε δημοπράτηση οδικό έργο στη Λεωφόρο Καραμανλή με 6,9εκατ.ευρώ

Λάρισα: Σε δημοπράτηση οδικό έργο στη Λεωφόρο Καραμανλή με 6,9εκατ.ευρώ

Σε δημοπράτηση είναι και επίσημα το σημαντικό οδικό έργο «ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Ι.Κ. ΒΟΛΟΥ (Χ.Θ. 7+115) ΕΩΣ Ι.Κ. ΑΓΙΑΣ (Χ.Θ. 8+110)» στην περιοχή της Λάρισας. Το έργο αποτελεί τμήμα του Περιφερειακού Δακτυλίου της πόλης.

Το κόστος του έργου είναι 6,9εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 5.564.516,13 ευρώ). Το έργο θα δημοπρατηθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2017 και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών εταιρειών λόγω της έλλειψης νέων έργων.

Η διάρκεια των έργων ορίστηκε σε 30 μήνες και εφόσον η σύμβαση υπογραφεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι τότε συνολικά το τμήμα θα λειτουργήσει στα τέλη του 2021.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώ το έργο χρηματοδοτείται από από το ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020, από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με συγχρηματοδότηση 80 % από το ΕΤΠΑ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η κατασκευή του οδικού τμήματος της Λεωφόρου Καραμανλή, (Παλαιά Εθνική Οδός Αθήνας –Θεσσαλονίκης) του σημερινού Περιφερειακού Δακτυλίου της πόλης της Λάρισας, από τον ισόπεδο κόμβο (Ι/Κ) με την Οδό Βόλου (Χ.Θ. 7+115) έως τον ισόπεδο κόμβο (Ι/Κ) με την Οδό Αγιάς (Χ.Θ. 8+110), την κατασκευή τριών (3) κυκλικών κόμβων, καθώς και το αντίστοιχο παράπλευρο δίκτυο.
Το συνολικό μήκος της αρτηρίας ανέρχεται σε 1,3χλμ.περίπου συμπεριλαμβανομένου των προσαρμογών της στην υφιστάμενη οδό αρχή και τέλους.

ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές