Κρήτη: Υπογράφηκε το έργο για την κατασκευή Α/Κ και παράκαμψης στο Αρκαλοχώρι

Κρήτη: Υπογράφηκε το έργο για την κατασκευή Α/Κ και παράκαμψης στο Αρκαλοχώρι

Την σύμβαση του έργου για την «Κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου και παράκαμψης Αρκαλοχωρίου» με προϋπολογισμό 12,5 εκ. ευρώ, υπέγραψε στις 12 Απριλίου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Το έργο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020». το έργο που θα κατασκευάσει η εταιρεία «ΡΟΜΒΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», εκτείνεται σε μήκος 2,8 χιλ. και περιλαμβάνονται: χωματουργικές εργασίες, κατασκευή κάτω διαβάσεων, μιας άνω διάβασης, οχετών, δικτύων αποχέτευσης – αποστράγγισης, εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης & ασφάλισης, εργασίεςη λεκτροφωτισμού και φυτοτεχνικές εργασίες.

Το έργο χωροθετείται δυτικά - νότιο δυτικά του Αρκαλοχωρίου, του δήμου Μινώα Πεδιάδας και θα εξυπηρετήσει τη σύνδεση του Αρκαλοχωρίου με το Ηράκλειο και τη Βιάννο. Ανάδοχος είναι η τεχνική εταιρεία ΡΟΜΒΟΣ. Η διάρκεια του έργου είναι 18 μήνες. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Αντικείμενο των εργασιών τού υπόψη έργου είναι η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Αρκαλοχωρίου, μορφής «δύο τετάρτων τριφυλλιού» (χ.θ. 4+870 – 5+710) και ολοκλήρωση της αρτηρίας Αλάγνι - Μάρθα από χ.θ. 5+710 έως χ.θ. 7+700 του οδικού άξονα Ηράκλειο - Βιάννος.

Τα έργα εκτείνονται σε μήκος 2,8 km και περιλαμβάνουν: χωματουργικές εργασίες, κατασκευή κάτω διαβάσεων, 1 άνω διάβασης, οχετών, δικτύων αποχέτευσης - αποστράγγισης, εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης και ασφάλισης, εργασίες ηλεκτροφωτισμού και φυτοτεχνικές εργασίες.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε δηλώσεις που έγιναν μετά την υπογραφή της σύμβασης αναφέρθηκαν: 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης: «Ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου και της Βιάννου βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης. Ένα έργο προϋπολογισμού 12,5 εκ. ευρώ που πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και ολοκληρώνεται ο δρόμος από Ηράκλειο προς Βιάννο. Παράλληλα με τα έργα τα οποία θα γίνουν στο νέο αεροδρόμιο και με τον δρόμο από τον κόμβο στην Χερσόνησο προς το Καστέλι, ολοκληρώνεται μία σημαντική αναπτυξιακή υποδομή για όλη την ευρύτερη περιοχή, του Καστελλίου, του Αρκαλοχωρίου και της Βιάννου. Από την πλευρά τη δική μας συνεχίζουμε για την ένταξη έργων τόσο στο περιφερειακό πρόγραμμα όσο και με εθνικούς πόρους ούτως ώστε να υπάρχει ένα καλύτερο και ασφαλέστερο οδικό δίκτυο».

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης: «Ένα σημαντικό έργο για την ενδοχώρα του νομού η σημερινή υπογραφή των κόμβων στην είσοδο του Αρκαλοχωρίου που ολοκληρώνει και συνδέει πλέον το επαρχιακό δίκτυο Ηράκλειο-Αρκαλοχώρι-Βιάννο. Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ είναι ύψους 12,5 εκ. ευρώ, θέλω να ευχαριστήσω όλες τις υπηρεσίες και τη διαχειριστική αρχή που ολοκλήρωσαν και ενέταξαν το έργο όπως και τον Περιφερειάρχη μας. Θεωρώ ότι τέτοια έργα υποδομής βοηθούν στην αναβάθμιση της ενδοχώρας και παράλληλα πρέπει να το τονίσουμε αυτό το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνει μία εκκρεμότητα δεκαετιών και έρθει να «κουμπώσει» στο ήδη δημοπρατημένο δρόμο Καστέλι-Αρκαλοχώρι που θα συνδέει το νέο αεροδρόμιο που και αυτό είναι σε εξέλιξη»

Ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης: «Πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή που θα διευκολύνει και τους πολίτες αλλά και όλους τους επισκέπτες στην περιοχή. Ένα έργο που ήταν απαραίτητο, ένα έργο που σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα έργα της ολοκλήρωσης του δρόμου Ηράκλειο-Βιάννος- Ιεράπετρα και με την κατασκευή του αεροδρομίου θα δώσει μία άλλη αναπτυξιακή τροχιά στην ευρύτερη περιοχή. Να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Κρήτης τον Περιφερειάρχη που «έτρεξε» τις διαδικασίες, έγιναν οι μελέτες και χρηματοδοτήθηκε ένα σημαντικό έργο από το ΕΣΠΑ». 

 

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές