Αυτοκινητόδρομος Μορέας: Παραμένει το δράμα, δεν δίνουμε απλά 330εκ.ευρώ λέει ο Σταθάκης

Αυτοκινητόδρομος Μορέας: Παραμένει το δράμα, δεν δίνουμε απλά 330εκ.ευρώ λέει ο Σταθάκης

Σχεδόν 2 χρόνια παγωμένα τα έργα

Δεν τελειώνει το δράμα με τον Μορέα καθώς όπως όλα δείχνουν Υπουργείο Υποδομών θα επιδιώξει να διαπραγματευτεί για να οριστικοποιήσει την υπογραφή της νέας σύμβασης.

Τα έργα είναι πολύ προχωρημένα (93%) και με την εκκίνηση των έργων ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης θα είναι το πολύ 4 μήνες. Στο αντικείμενο εργασιών περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση του κλάδου Λεύκτρο-Σπάρτη και η Περιμετρική Καλαμάτας.

Ωστόσο, σε απάντηση ερώτησης στον βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη, ο κος Σταθάκης υπήρξε σαφής "δεν θα δώσουμε 330εκ.ευρώ ελαφρά τη καρδία".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή, ο υπουργός ανέφερε ότι «οι καθυστερήσεις παρατηρούνται εξαιτίας πρόσθετων διευκρινίσεων που έχει ζητήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο και αφορούν την τροποποίηση όρων της σύμβασης παραχώρησης». Οπως διευκρίνισε ο Γ. Σταθάκης, «την τροποποίηση των όρων την είχαν ζητήσει οι ελληνικές τράπεζες που δάνεισαν χρήματα για την κατασκευή του έργου, καθώς και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, εξαιτίας της σημαντικής μείωσης των εσόδων από τις διελεύσεις στα διόδια. Το Ελληνικό Δημόσιο, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του οδικού έργου, δεσμεύτηκε, στις 27 Ιουνίου 2014, ότι θα στηρίξει και με δικούς του πόρους το έργο, παίρνοντας το "πράσινο φως" και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τροποποίηση όρων της σύμβασης παραχώρησης».

Καταλήγοντας ο υπουργός δήλωσε, επιπλέον:
«Εχουμε δεσμευτεί να ολοκληρωθούν τα έργα. Από εκεί και πέρα, όμως, για να πάμε στο συγκεκριμένο έργο, το ποσό επιδότησης που καλείται να καταβάλει επιπρόσθετα το Ελληνικό Δημόσιο είναι 330.000.000 ευρώ, για ένα έργο 844.000.000 ευρώ. Η κυβέρνηση αυτή, που μεριμνά για το δημόσιο συμφέρον, προφανώς και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα βελτίωσης, αναθεώρησης, μείωσης των δαπανών λειτουργίας, μείωσης των επιτοκίων, μη επιπρόσθετης επιβάρυνσης στους χρήστες, καταβολής των δεσμεύσεων από τους παραχωρησιούχους, προσπάθειας να μειωθεί το συνολικό κόστος, προκειμένου να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον. Ελαφρά τη καρδία δεν θα πάμε να δώσουμε 330.000.000 στο όνομα της ολοκλήρωσης του έργου, όπου όλοι συμφωνούμε, της σκοπιμότητάς του, όπου όλοι συμφωνούμε, των επιπτώσεων των θετικών που μπορεί να έχει, για τις οποίες όλοι συμφωνούμε.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣ ΣΠΑΡΤΗ
Την άποψη ότι πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη και να αποδοθεί προς χρήση από τους πολίτες διατύπωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίασή της την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015.  

Η Εκτελεστική Επιτροπή επαναδιατύπωσε τη θέση της ότι ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τονίστηκε ότι απομένει μόνο το 5% του φυσικού αντικειμένου για την ολοκλήρωση του έργου, αφού το 95% έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Η Εκτελεστική Επιτροπή εκφράζει επίσης τη σύμφωνη γνώμη της με την άποψη που διατύπωσε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σταθάκης, σε ότι αφορά την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα αυτού.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές