Κοζάνη-Νίκη: Αρχές 2018 η ολοκλήρωση της μελέτης για το Πτολεμαϊδα-Φλώρινα

Κοζάνη-Νίκη: Αρχές 2018 η ολοκλήρωση της μελέτης για το Πτολεμαϊδα-Φλώρινα

Συνεχείς συναντήσεις έχουμε τις τελευταίες μέρες για την πορεία ωρίμανσης της μελέτης για την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Εγνατίας Κοζάνη-Νίκη. Μιλάμε για το τμήμα Πτολεμαϊδα-Φλώρινα 54χλμ που είναι το τελευταίο για να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του άξονα σε κλειστό αυτοκινητόδρομο.

Στα τέλη Φεβρουαρίου συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης της μελέτης του οδικού τμήματος από τον κόμβο Αμμοχωρίου έως τον κόμβο του Ξινού Νερού του κάθετου άξονα Νίκη – Φλώρινα – Κοζάνη, με τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Φλώρινα με στελέχη της Εταιρίας ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.  Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπιρος «η παρούσα περιφερειακή αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα Φλώρινας-Πτολεμαΐδας».

Στις 6 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε κ. Αντωνούδη Απόστολο συναντήθηκε με τον βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης. Στη συνάντηση ενημερώθηκε σχετικά με την μελέτη του κάθετου άξονα Πτολεμαΐδας – Φλώρινας η εξέλιξη της οποίας είναι φυσιολογική και εντός των χρονικών ορίων που έχουν προσδιοριστεί, όπως τον διαβεβαίωσε ο κ. Αντωνούδης.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Ν.Δ. Γιάννης Αντωνιάδης σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο η μελέτη, εκτός απρόβλεπτων προσκομμάτων, θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018 έτσι ώστε να δημοπρατηθεί το έργο και να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές