Εγνατία Οδός: Δημοπρατείται το πρώτο τμήμα του κάθετου άξονα Ξάνθη-Εχίνος

Εγνατία Οδός: Δημοπρατείται το πρώτο τμήμα του κάθετου άξονα Ξάνθη-Εχίνος

Σε 15 ημέρες από σήμερα δημοπρατείται το πρώτο τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Ξάνθη-Εχίνος. Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, από το βήμα 6ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Ξάνθη. Θα είναι ο τρίτος κάθετος μετά τους Κομοτηνή-Σύνορα και Αρδάνιο-Ορμένιο στην ακριτική Περιφέρεια. Στο σύνολο της Εγνατίας Οδού θα είναι ο 7ος κάθετος άξονας.

Όπως είπε το τμήμα αυτό είναι προϋπολογισμού 35 εκατομμυρίων ευρώ, έχει χωριστεί σε τέσσερα τμήματα, έχει πλήρη μελετητική ωριμότητα ενώ έχει ενταχθεί τρία διαφορετικά προγράμματα (ΠΕΠ Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας-Θράκης, Interreg και ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Υποδομών).

Πρόκειται για το τμήμα Δημαρίου – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων με χρονική προθεσμία ολοκλήρωσης 20 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν ο εργολάβος ξεκινήσει στα μέσα του 2018, τότε το έργο θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2020. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Εγνατία Οδός ΑΕ.

Το έργο, μήκους 8,5 χιλιομέτρων, είναι το δυσκολότερο κομμάτι του κάθετου άξονα καθώς είναι εξ ολοκλήρου νέα χάραξη και περιλαμβάνει δύο τούνελ και μια μεγάλη γέφυρα. Στο σύνολο του ο κάθετος άξονας Ξάνθη-Εχίνος έχει συνολικό κόστος περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές