Εγνατία Οδός: Στα 2,80 η τιμή διοδίων, από τα μέσα του μήνα ξεκινά ο Πολύμυλος

Σε περίπου 15 μέρες η Εγνατία Οδός θα κάνει «σεφτέ» στα έσοδα της από διόδια. Όπως έγινε γνωστό οριστικά από τα μέσα Σεπτεμβρίου ο σταθμός διοδίων στο Πολύμυλο Κοζάνης (βρίσκεται στο τμήμα μεταξύ Κοζάνης και Βέροιας) θα λειτουργήσει.

Η τιμή που πληρώνουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα είναι 2,80 ευρώ. Είναι ο πρώτος σταθμός διοδίων που θα λειτουργήσει πάνω στον βασικό άξονα της Εγνατίας Οδού.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κοζάνης ο αντιπρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Γιάννης Τσακλίδης είπε ότι για τη λειτουργία των διοδίων υπολείπεται μόνο η υπογραφή από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την οριστικοποίηση του κόστους.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσακλίδης από την αναμένεται να αρχίσει η εκπαίδευση του προσωπικού των διοδίων, τα οποία θα λειτουργούν από ανάδοχο εργολάβο, υπό την ευθύνη της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε.

Ο επόμενος σταθμός που θα λειτουργήσει για λογαριασμό της Εγνατίας ΑΕ είναι ο σταθμός στα Μάλγαρα στη Θεσσαλονίκη. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 80.000.000 ευρώ χρειάζονται ετησίως για να καλυφθούν τα έξοδα συντήρησης του πιο σύγχρονου δρόμου στην Ελλάδα.

επιστροφή στην κορυφή

Αυτοκινητόδρομοι

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Μεταφορές

Αστική Ανάπτυξη

Ενέργεια

Άλλες Υποδομές